Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 30. toukokuuta 2011

Työtä ja löytöjä

Tänään ahkeroitiin miehen kanssa oikein urakalla. Tyhjennettiin vanhan saunan päässä olevaa varastoa. Kaikenlaista romua ja roskaa sieltä löytyi. Oli esimerkiksi puolimädänneitä 50-luvun lehtiä,vanhoja kouluvihkoja, tyhjiä kanistereita, erilaisia papereita ja muoveja ym. Kaksi jätesäkillistä ihan roskaa ja lisäksi vielä poltettavat ja kompostoivat roskat.
Harmi tosiaan, että vanhat lehdet oli niin huonossa kunnossa. Onneksi kuitenkin vähän löytöjäkin tehtiin: esim. vuodelta 1926 oleva Raamatun Historia-kirja ( vanhalla tekstillä) suht hyvässä kunnossa ja osa vanhaa ompelu-tai muotilehteä vai liekö peräti 50-luvun Sorja-kaavojen malleja... No, en tiedä, mutta siitä kuitenkin maistiaisia teille :)


Uutta muotia meille naisille:











Myös miehiä muistetaan...





Lapsiakaan unohtamatta :)





Tyttö hoiti oman työnsä kirjastossa työssäoppimisjaksolla.

Nyt täytyy lopetella, tytön vuoro tulla koneelle. Heippa!

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Asiaa uskosta



Tänä aamuna heräsin jo vaihteeks kuudelta ja mietiskelin sängyssä asioita. Esimerkiksi sellaista, et mun blogi on painottunut sisustus puoleiseksi, vaik muitakin tärkeitä asioita (tärkeämpiäkin) mun elämääni kuuluu. Niinkun usko, joka on mun elämän kantava voima. Liian vähän sitä tulee pidettyä esillä.





Ajattelin omaa elämääni. Kuinka mulla oli lapsuuden usko, joka kantoi nuoruusvuodetkin, kunnes parikymppisenä jäi taka-alalle.

Tuli mieleen vanha laulu:

Silloin usko lapsuuden
sulla oli suloinen,
rukoukseen liitit kätesi
sä vain:
"Levolle lasken Luojani,
armias ole suojani"
niin turvallisna rukoilit sä ain.





Sitten tuli ensimmäisen avioliiton mukana perheväkivalta ja pelko. Vanhin tyttäreni oli hoidossa uskovaisessa perheessä ja he (multa kysyttyään saako) tilasivat tytölle jonkun hengellisen lastenlehden. Suorastaan janoisesti sitä itsekin luin, vaikka en välttämättä olisi sitä kenellekään myöntänyt silloin :)





Siinä oli laulu, jonka säe antoi mulle toivoa pelonkin keskellä pitkät ajat. Vieläkin muistan säkeen ulkoa:

"Hän on aina kanssamme,
silloinkin kun pelkäämme.
Ei Hän koskaan hylkää meitä,
seuraa elämämme teitä,
kulkee vierellämme."

Ja niin tuo säe kävi toteen elämässäni. Vaikka Jumala oli työnnetty taka-alalle, Hän seurasi elämäni teitä ja kun aika oli kypsä, sain tulla uskoon! Mahtavaa!





Hän on ollut kaikissa asioissa mukana ja nyt välillä tuntuu, ettei voi uskoa, että elämässä on kaikki niin hyvin!

Rintasyöpään sairastuminen muutama vuosi sitten, oli jonkinlainen koettelemus, mutta siinäkin usko kantoi.
Koskaanhan emme voi tietää mitä huomenna tapahtuu, mutta niinkuin Hän sanoo sanassaan:
"Joka päivä minä olen teidän kanssanne, maailman loppuun asti."

Laitan tähän väleihin kuvia puutarhasta. En muista laittaneeni niitä vielä aiemmin.Nyt sinne on tullut jo vähän kukkiakin, mutta niistä ei ole tullut vielä otettua kuvia...ja alkutekijöissään vielä ovatkin :)

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Ps. Lilli-kisukin tuli eilen illalla kotiin. (Kerkesin sitäkin jo rukoilla, kun se oli kuusi yötä poissa!)

lauantai 28. toukokuuta 2011

Launtai päivän siivoushuumaa...

Tyttären ja avokkinsa muutto olikin niin hyvin järjestynyt, että vanha rouva saikin keskittyä omaan, melkein muutosta käyvään, urakkaan :) Nimittäin tämän päivän tärkein projektini oli järjestää oma askartelu, ompelu ym.nurkkaukseni makuukamarissa. Hirvittävä määrä tavaraa ja pienet säilytys ym. tilat on huono yhtälö.
Tässä muutama ENNEN kuva:










JEE, kyllä olikin näky!

Niinkuin joku saattaa muistaa, jouduin muuton yhteydessä luopumaan isosta työpöydästäni. Ei sekään kaunis ollut, mutta käytännöllinen. Iso, vanha toimistopöytä jossa oli paljon säilytys tilaa.
Täällä pienen huoneen takia otin työpöydäkseni talon mukana tulleen, varmaan joku 70-lukulaisen, pikkuisen koululaispöydän.

Nyt kun olimme tyhjentäneet mökkiä, ajattelin laittaa työpöydäksi mökin kammarissa olleen vanhan pöydän, joka oli alunperin äitini mökiltä. Se odotti autotallissa.

Siispä tuumasta toimeen! Mies olikin sopivasti poissa, joten voin pistää hyrskynmyrskyn paikat :)

Aloitin tyhjentämällä nurkkaukseni ja raahamalla kirjoituspöydän eteisen varastokomeroon, joka on kooltaan kuin pieni vaatehuone. Tosin sain sitäkin ensin tyhjentää, jotta sain tilan tuolle pöydälle. Toinen vaihtoehto, jota sitäkin harkitsin, oli se, että olisin sahannut sen pöytälevyn poikki ja jättänyt laatikko-osan säilytyskalusteeksi.

Kun pöytä oli siellä, piti tietysti sitä komeroakin vähän sisustaa :) Nämä kuvat sieltä:








Siellä on myös tämän talon keittiön vanhat kaapit, kuulemma. Ne on ihan täyspuiset.





Varsinkin tämä alakaappi musta on kiva!





No niin, palataampa sinne makuuhuoneen pariin...

Hain siis autotallista pöydän, joka onneksi ei paljon painanut, vaikka puuta onkin. Se on myös aika pieni. Kaappi tilaksi otin sieltä pöydän parina olleet pikkuruiset kaapit, jotka asetin toiselle seinälle vierekkäin ja niiden päälle entisen valkoisen hyllyni. Ylimmäiseksi vielä lokerikkoni ja tuunattuja purkkejani.





Laitoin seinälle pienen tangon, johon pihistin isännän autotallista muutaman koukun, johon sain säilytys pussejani.











Pöydässä ja kaapeissa on ajan hampaan jälkiä valmiina omasta takaa :)






Sydämellisiä ja ruusuisiakin tunnelmia mahtui mukaan.









Punainen retrolamppuni.




Ilo elää!





Kai sitä vähän enemmän tilaa tuli, ainakin tuli pölyt pyyhittyä samalla :)


Vielä kerkisin juoda kahvit kera sisustusjuttujen. Mukavaa lauantai-iltaa!




Huomenna menenkin tekemään muuttosiivouksen tyttären vanhassa asunnossa. Sitten voikin huomenna käydä saunassa, kun tänään en lämmittänytkään.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Hoh-hoijaa!

Kylläpäs taas kävi hupsusti..taisi otsikko tulla pariin kertaan! Katsotaan, jos osaan sen poistaa :) tai sitten ei...

Hoh-hoijaa siksi, että kun työt loppuivat, niin nyt vasta kiire on ollutkin!
Mökkiä on pitänyt tyhjentää ja valkata niistä kotiintuotuja tavaroita, että mitä säästää ja mitä vie kiertoon.
Osan otti heti paikanpäällä ystäväni, joka oli pakettiauton kanssa "muutossa". Jotain sinne jätetäänkin, luvan kanssa.

Auto myös vaihdettiin, oma häslinkinsä siinäkin.

Viikonloppuna menen mahdollisesti tyttären muuttoon avuksi, kun hällä on selkä kipeänä.
Tiistaina mennään siivoamaan mökki ja luovuttamaan avaimet. Ensi lauantaiksi on mua pyydetty auttamaan tarjoilussa yksissä lakkiaisissa.

Ei tosiaan ole vapaa-ajan ongelmia ollut :)

Isäntä on taas näytelmässä ja mä olen raivannut noita mökkitavaroita, sisällä olevia. Vielä niitä autotallissa riittää...
Saatiin vihdoin viimein lavuaari paikalleen alakerran vessaan pari päivää sitten.Sanoinkin, että oppii olemaan vähään tyytyväinen, kun tuntui niin hienolta, kun oli ihan lavuaari :) Eikä tarvinnut pestä käsiä vesikanisterin alla.
Tänään laitoin sinne mökiltä tuodun naulakon pyyhkeille.





















Keittiön kattoon laitoin tangon, johon saa roikkumaan tavaroita.

Mökiltä tuotiin, siellä meidän sänkynä palvellut, puusohva. Se sai arvon ylennyksen ja pääsi meille tv:n katselu sohvaksi. Eläimet ottivat sen heti omakseen.








Lilli-kisu vaan on ollut monta päivää omilla teillään. Yleensä se on ollut pari päivää reissussa ja pari päivää taas kotona lepäilemässä. "Lilli oli toisenlainen, Lilli oli reissu nainen"... Toivottavasti se tulee kotiin!


Yläkerran rappusista poistin kokolattiamaton, ainakin kesäksi. Musta on kiva, kun on puiset portaat,vaikka väritys onkin joku 70-lukulainen varmaan.





Yläkerran rapputasanteella on tyhjennetty talon sohva, joka on koko talven ollut täynnä tavaraa.




Mua ottaa päähän, kun noihin kuviin tulee musta piste aina, enkä tiedä mistä se johtuu...kun näytössä eikä linssissä ole ainakaan mitään. Pöh, sanon minä!


Meillä on täälläkin tullut hevoset naapuriin, niinkuin oli mökilläkin. Tässä heistä kuva.





Näkemisiin!

Hoh-hoijaa!

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Suloista sunnuntaita

Täällä on vietetty viikonloppua ihanaisen sään vallitessa ja nautittu sydämen pohjasta tästä maalais asumisesta :)

Perjantai oli viimeinen työpäivä tältä erää ja loppukuu on vuosilomaa. Perjantai-ilta meni pyhäkoulun ja askartelujen merkeissä. Oli 16 lasta, ikäsuositus on 5-8 vuotiaat, mutta se on venyvä käsite...nytkin oli alussa pikkuinenkin mukana ja välillä isompiakin tyttöjä, jotka eivät koko aikaa kyllä viihtyneet.
Ei meinannut kahden tädin kädet riittää auttamaan pieniä askartelussa, joten isot tytöt olisivat olleet tarpeen auttamisessa :)
No, hyvin se meni ja pois lähtiessä sain vielä halin yhdeltä pikku tytöltä.

Lauantaillekin oli riittävästi hommia. Olin suunnitellut siivoavani vihdoinkin makuuhuoneen, joka oli niin pölyinen, että nuhani paheni.
Alotinkin siivouksen viemällä petivaatteet pihalle ja lakanat pyykkiin. Siihen se sitten jäikin vähäksi aikaa, kun oli tienhoitolautakunnan kokous ja päätin mennä sinne tutustumaan naapureihin :)

Ihan mukava tapaaminen se olikin, vaikka ei meitä montaa ollut ja kaikki naisia.
Sieltä tultua laitoin ruokaa, kun tytön kaverikin oli ollut meillä yötä ja tyttöjen piti saada sisäänsä jotakin...siispä spagettia ja kastiketta.

Pari koneellista tiskiä ja pykkiä tuli pestyä ja sitten kerkisin vihdoin siivota makkarin loppuun. Saunan lämmitin ja puhtaat lakanat ja raikas huone odottivat nukkujaa :)






Mieshän olikin taas näytelmissä, niin koiran kanssa mentiin nukkumaan, koira tosin sängyn alle :)


Tänään oli sitten vuorossa "kasvilavojen" teko. Eli kaksi isoa puista perunalaatikkoa, niihin säkkikangasta toiseen ja toiseen pala vanhaa valoverhoa kasviharsoksi, rikkaruohojen kasvamista pohjalautojen väleistä estämään.
Kaikki talosta löytyvät mullat meni niihin, onneksi oli hyvää tuoretta multaa.
Vakojen kastelu, siementen (omien vanhojeni) kylväminen ja peittely. Muovi laatikkojen päälle. Samalla vein tomaatin taimeni, joita on enää kahdessa ruukussa jäljellä (muut ovat kuolleet :( totuttelemaan ulkoilmaan ja aurinkoon.

Täällä kukkii luonto ja muovikukat, itse en ole vielä kukkia laittanut ulos, sitä orvokkiamppelia lukuun ottamatta.


Tuomet...






Valkovuokot...





...ja voikukatkin pihanurmessa ennen leikkausta. Tosin niistäpä en saanutkaan kuvaa tähän, kun latauksessa oli joku virhe.
Mutta jokatapauksessa osan nurmikosta jo ajoinkin tasaiseksi ruohonleikkurilla...mies saa jatkaa :)


Sisällä ja kuistillakin oli pakko hieman siivota, kun vieraita on kuulemma tulossa. Kohta isäntä ja vieraat tulevatkin, rupean paistamaan vohveleita kahville.


Kokeilen vielä tuota latausta ja laitan muutaman kuvan tähän, jos toimii.


Uusia ja vanhoja löytöjä :)

Pienet ihanat leikkiastiat...





Kirja vuodeta 1955 värikkäine kuvineen...





sekä keittiön senään kiinnittämäni "romuromanttinen" kuva. Heissan!


torstai 19. toukokuuta 2011

Pilvisen päivän ilta

Pilvinen ja sateinen oli tämä toiseksi viimeinen työpäivä. Töiden jälkeen kierrettiin vielä pari autoliikettä. Auton vaihto suunnitelmissa :)

Nyt on ilma (ja ilta) kirkastunut ja kaunista säätä on ilmeiseti luvattukin viikonlopuksi. Kiva!
Suunnittelin nyt illalla huomisillan "pyhäkoulua" varten askartelua ja varasin tarpeet valmiiksi.

Huomenna on siis viimeinen työpäivä tältä erää. Odotettavissa mahdollisesti läksiäis jätskitarjoilut firmalta huomenna. Itse ajattelin ostaa töihin myös jotain hyvää tarjottavaa.

Eilen illalla oli ihan hyvä sää ja käytiin miehen kanssa kävelylenkillä ja kaupalla jätskillä. Tehtiin myös jotain hommia pihalla.

Saunan takana kukkii iso tuomi.





Valokuva ei tee sille oikeutta.


Eläimet nauttivat ulkona...kissat juoksivat edestakaisin. Ilmankos Hipsukin meinaa nukahtaa välillä istualleen :) Tämä kuva tytön ottama.








Lilli makaili huopakasan päällä.


Koira odotti naapurin pihassa, kun me kävimme lenkillä. Liekö ruoho vihreäpää aidan toisella puolella...


Tänä iltana mies ei saanut musta lenkkiseuraa, kun olin väsynyt ja suunnittelin niitä askarteluja. Hän kävi kyllä pyöräilemässä.

Mukavaa viikonlopun alkua!

tiistai 17. toukokuuta 2011

Tunnelmia tänään

Tänään oli touhukas päivä. Ensin aamulla sokerirasitustestiin, kirjastoon, pojan luona käymään, halpis suklaata ja bensaa ostamaan.
Sitten suunnattiin mökille alkutyhjennystä siellä tekemään, kun saatiin mökki myydyksi.
Iltapäivällä oli kaupantekotilaisuus. Mökki on kuitenkin meidän hallinnassa vielä hetken aikaa, kun tyhjennetään sitä sen verran kuin halutaan, uudet omistajat nimittäin sanoivat, että ei tarvitse välttämättä kokonaan tyhjentää.
Mieli tekisi kyllä joku huonekalukin sieltä ottaa, mutta sitten tarvitsisi taas ison auton.

Vaan ainakin pikkutavarat, astiat ja sen sellaiset tyhjennetään. Keräsin jo tänään kaksi pahvilaatikollista astioita ja pussillisen koristeita, suurin osa noista menee kierrätykseen. Jotain ihania vanhoja posliineja yms. otin kotiin. Ja auton takaluukullinen työkaluja, puutarha kaluja ym. tuotiin myös kotiin.

Ensi viikolla, kun on vapaata mennään tyhjentämään lisää. Onhan se hieman haikeaa, mutta kuitenkin, kun on tämä talo, olen ihan tyytyväinen.

Tästäpä tulikin mieleen, että lupasin laittaa lisää tunnelmia ja värejä meiltä :)

Tässä kuistilta...
















Kuistin sisustus elää koko ajan sitä mukaa kun löydän varastoistani tai muuten jotain kivaa...olen oikein "romu-roosa".


Sitten vielä jokunen kuva olohuoneesta, joka on jotenkin se hankalin paikka sisustaa.
Tässä siis vain pikkupaloja sieltä täältä.





















Leikattiin ruoho tänään ensimmäistä kertaa täällä peräti kahden ruohonleikkurin voimin, nyt illalla. Nyt on sauna taas lämmin ja kutsuu meitä, väsyneitä...