Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Aurinkoa ja kirppistelyä

Tänään on ollut kiva päivä. Aamupäivästä lähdettiin ensin halpakauppaan ja sieltä sitten tuttavan/ystävän pihakirppikselle.
Mulla oli kymppi rahaa mukana, aika sopivasti varattu. Löytöjä taas tein. Vihreä nojatuoli olohuoneeseen 5 e, ihanan sininen hylly 4 e, laukku 0,50 e, lasipullo 0,40 e.

Kuvia ei kyllä ole kuin hyllystä. Siinä luki maustehyllykkö ja siksi sen keittiöön aioin. Mutta paikalla, jota olin sille ajatellut oli toinen hylly, joka oli siinä aina ollutkin ja huomasin, että se oli nauloilla lyöty kiinni, niin en jaksanut ruveta sitä irroittelemaan.
Niinpä laitoinkin hyllyn makuuhuoneeseen.





Sain samalla siihen nätit pikku teepurkit. Ne olivat joskus ihan koristeena vaan, mutta nyt sain niihin kaikenlaista tarpeellista: nastoja, liittimiä, nuppineuloja, ilmoitustaulun nastoja/nupeja ym.

Ylähyllylle laitoin pieniä lasipulloja ym kivaa.
Helmet pääsivät hyllyn päässä olevaan nättiin sydänkoukkuun ja alanaulakkoon tuli kaikkea sydämellistä, kuten sisustussydämiä.
Tuosta ei kuvaa tullutkaan, mutta tässä vielä alahyllyn nurkkaa.
Hyllyssä oli siis kaksi hyllyä ja naulakko.





Ulkona tuli kaikkea puuhattua kotonakin, kun sää oli taas mitä parhain iloksemme.
Tytön kanssa käsiteltiin ulkokalusteet spray-muotoisella kalusteöljyllä. Vein myös ulos pöydän, aurinkovarjon ja sen "lyhtykaapin" joka oli aiemmin kuistilla.


Eläimetkin nauttivat päivästä.

Rasmus rentoutui lämpimällä kuistilla...





Hipsu sen sijaan oli etsinyt viileän varjoisan paikan auton kupeesta.





Luonto oli keväisen kaunis.




Tässä oli vielä kuukausi sitten kovasti lunta, tälläkin katolla.

Joki virtaa keväisen runsaana.





Vaihdoin makuuhuoneeseen puhtaat lakanat, ensimmäisen kerran talven jälkeen ulkona kuivatetut, raikkaan tuoksuvat ja kivan värisetkin. Kyllä nyt kelpaa, paitsi että huomen aamulla olisi ylösnousu klo 5.00. Se vähän pilaa asiaa :)

Miettii Sesse unikeko... Hyvää alkavaa viikkoa!


Ps. Kun valittelin, että kaikki vanhat sinertävät pullot olivat säpäleinä siellä saunan takana, niin olipa siellä yksi ehjä. Se näkyy tuossa Rasmus-kuvassa ikkunalla. Toinen sinertävä pullo on viime kesän pihakirppis satoa.

torstai 26. huhtikuuta 2012

Torstain touhuja

Kaikenlaista on tänäänkin jo ehditty touhuta. Aamulla ensimmäiseksi vietiin Rasmus-kisu leikattavaksi, eli se normaali poikakissan leikkaus.Aika humaus-nukutus sille annettiin, kun kaupan kautta tultiin kotiin, niin Rasmus oli jo valmis päivän touhuihin.
Ensimmäiseksi käveli vielä hiukan horjuen keittiöön ja hyppäsi puuhellan päälle katsomaan onko ruokaa tarjolla.Ihmekös tuo, kun ei eilisiltana enää saanut syödä.


Koirien aitaus saatiin tänään valmiiksi. Ne eivät ole vielä koekäyttäneet sitä, oli niin märkää ja mutaista, ettei viitsitty niitä laittaa vielä sinne.
Tosi harmaa päivä on ollut ja jossain vaiheessa satoikin.


Ison urakan tein myös taas vanhan saunan takana. Siellä kun on ollut hirveästi entisten asukkaiden jättämiä rikkinäisiä pulloja, rautaromua ym sälää. Keräsin jo viime keväänä lähempää jokea olevat romut, nyt jatkoin lähempää saunaa. Se on ollut varmaan vuosikymmenten kaatopaikkana, niin paljon on maan sisässäkin lasia, posliinia ym. Ehjiä pullojakin löysin varmaan parikymmentä, valitettavasti vaan kaikki ihanan sinertävät vanhat pullot olivat säpäleinä.

Keräsin romua varmaan pari kottikärryllistä, niiden ehjien pullojen lisäksi.


Nyt äsken tulin sisälle ja tuntuu, että on töitä tehnyt :) Selkäkin on ollut koko päivän vähän kipeä.


Kuvia laitan nyt viime päivien "väkerrys"rintamalta.Yhtenä päivänä jostain blogista näin puuhelmistä tehdyt helmet ja siitä muistinkin, että minullakin on niitä yhdessä rasiassa. Joten tuumasta toimeen. Ja tällaiset niistä tuli.





Olen myös jatkanut viime syksynä aloittamaani maton virkkausta. Silloin sain nimittäin kierrätyksen ilmaisista kaksi pussillista kudetta, sinistä ja valkoista.
Jostain syystä keskeneräinen virkkaus oli koko talven yläkerran tasanteella pussissa ja nyt kevät herätti taas sen mieleen.




Tässä kuulumiset tältä päivältä ja tervetuloa uusille lukijoille! Tavataan taas blogistaniassa :)

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Sateisen aamun värejä



Tänään on ulkona sateisen harmaata.Eiliset pyykit narulla roikkuvat ja odottavat kauniinpaa säätä.
Eilen olikin ihan mukava sää, käytiin kävelemässä miehen kanssa kipeine polvinemme. Meillä kun on kummallakin polvet kipeät, miehellä vasen, mulla oikea. Niin sitä täydennetään toisiamme.

Alettiin myös tehdä koirille aitausta, tolpat on jo pystyssä, aitaverkko on vielä kaupassa.

Tänä aamuna kuvasin aamun värejä sisällä.





Huomaa taustalla oleva vihreäsilmäinen linssilude :) Se on yläkuvassakin oleva Hipsu.














Tätä kirjaa olen nyt lueskellut uudestaan. Ihana kirja, oikein eläinten ystävän toivekirja!


Sitten vakavampaan aiheeseen. Luin eilen kahvilassa artikkelia perheväkivallasta.Siitä miten siitä ei uskalleta puhua. Olen sen itsekin kokenut ensimmäisessä avioliitossani. Mietin sitä yöllä, kun olin herännyt.Vaikka se oli pelottavaa, masentavaa, ahdistavaa (miehen alkoholinkäyttö ja väkivalta), niin kuitenkin nuo kokemukset, samoin kuin sairastettu rintasyöpä, on muovanneet minusta sen, joka olen tällä hetkellä. Ehkä se on kuitenkin jonkinlaista ymmärtämistä ja välittämistä lisännyt, toivon ainakin niin.

Tällä hetkellä kaikki on hyvin ja siitä todella osaa nauttia, ainakin silloin kun muistaa entiset.


Toivottavasti teilläkin on kaikki hyvin. Siunausta päiväänne ja toivottavsti aurinkokin vielä näyttäytyisi :)

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kokeilu

Kiitos JaanaElina tiedosta! Kokeilen nyt josko vanhan aikainen blogi tulisi takaisin...

Toivotaan niin, kohta sen näemme :)

Ihana kiireetön päivä :)

Heippa! Blogi on ilmeisesti itsestään jotenkin uudistunut, kun ihan erilainen tekstin kirjoitus näkymä avautui... Tänään tuli tehtyä vuoden nukkumis ennätys, heräsin vasta puoli 11!! Viiden aamut vaativat veronsa. Ja tosi sikeästi olin nukkunut, kun kissat olivat pudottaneet kaksi kukkaruukkua makkarin ikkunalta ja niistä toinen ruukku sekä toinen suojaruukku olivat menneet säpäleiksi, myös kaksi viestiä oli tullut yöpöydällä olevaan kännykkään ja minä vain nukuin autuaan unta :) Osansa tähän oli myös sillä, että isäntä oli lähtenyt jo aamulla näytelmä harkkoihin...muuten hän olisi jo varmaan tullut herättämään :) Eipä silti, meiän teini nukkuu vieläkin, vaikka kello on jo 12,20. Tosin hän on ollut yöllä hereillä, kun minä sentään menin 23 nukkumaan. Aamupalapöydässä kuvasin kissoja jotka taas vahtasivat lintuja ym ulkona.
Ja välillä minuakin :)
Eipä aikaakaan, kun koko eläintarha halusi ulos, Rasmus etunenässä, perässä Hipsu, Elmo ja Busse.Elmo halusi ruveta heti leikkimään Rasmuksen kanssa ja Rasmus oli heti häntä pörheänä, hyvin nillä ulkona nuo vaistot pelaavat, vaikka sisällä ovat niin kavereita. Myöhemmin, kun menin päästämään Hipsua sisälle, niin huomasin Elmon ajaneen Rasmuksen katajaan, jossa se istui vanhan ison linnunpesän päällä. Sieltä se salaman nopeasti tuli alas ja sisälle. Elmo olikin löytänyt uuden leikkikaverin ja napannut Busselta vanhan luun jota järsi pylly pystyssä.
Voi rähmä, taasko tämä on tällainen, ettei saa välejä ollenkaan tekstien ja kuvien väliin, en tykkää yhtään! Mikä nyt neuvoksi? Onko tietoa? Kirjoitus näkymässä on ihan hyvät välit, mutta esikatselussa teksti menee ihan suppuun...että ilmeisesti myös varsinaisessa blogissa, höh sanon minä. Tästä huolimatta mukavaa lauantai päivää kaikille teille jotka täällä poikkeatte!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Vaihtelevaa tiistaita

Tänään on vuoron perään satanut, paistanut aurinko ja ollut pilvipoutaa. Yleisvaikutelma päivästä kuitenkin melko harmaa, vaikka hetken paistoi aurinkokin. Tänään on melko kiireinen päivä. Olimme aamupäivällä pitämässä pienen hartaushetken ja sen jälkeen kylässä ystävän luona. Muutamaksi tunniksi tultiin kotiin ja sitten lähdetään illaksi kotiseuroihin.

Eilen illalla meillä oli kotikokous ja sitä varten siivosin, joten jokunen kuva teillekin, kun kerrankin oli siistiä :)




Sitä ennen kuitenkin kuvia eiliseltä kuistilta, ihana aurinkoinen sää oli ja kuistillakin 14 astetta lämmintä.













Tässä sitten olohuoneesta.





Tällaiset ihanat ystävykset istuvat meidän kirjahyllyssämme :) Johtuen siitä, että kaksi vanhempaa tytärtäni ja suloinen pikku prinsessa kävivät meillä lauantaina. Jolloin kaivoin vanhoja leluja esille. Muistattehan Sesamtien ja Ernien ja Bertin... se oli oman nuorimmaiseni lempiohjelma joskus 14 vuotta sitten.
Olivat niin söpöt kaverukset, että jätin ne kirjahyllyyn maailman menoa katselemaan.





Tekemiäni koreja kesäväreissä, keräämässä kaikkea sekalaista sälää sisäänsä.





Tosin niitä tavaran säilöjiä on jo pilvin pimein muutenkin...





Näihin näkymiin ja kuulumiin. Nyt onkin edessä kolme päivää lastenhoitoa sekä pyhäkoulu perjantai-iltana.

Nauttikaa keväästä!

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hipsun perjantai puuhia

Olin tässä muutaman kerran nähnyt Hipsun istuvan pihan tiili grillissä, ja ihmetellyt miksi se siellä istuu (likaamassa tassujaan viime kesäisten hiilien päällä :(

Tänään taas ikkunasta katsoessani yllätin sen sieltä.







Kohtapa jutun idea selvisikin, Hipsu oli siellä vaanimassa katajan alla hyppelevää lintua.


"Jos minä hiivin ihan varovasti lähemmäs, ei se minua huomaa"...






Vaan eikös lintu lehahtanut kauemmas... Hipsu palasi asemiin takaisin (vrt. ensimmäinen kuva)


"Mitä se tuo mamma kuvaa, taitaa sillä olla minua ikävä...pitää varmaan lähteä sisälle."





Ja niin hän tulikin sisälle :)


Ostin tällaisen pienen kevät kaktuksen ihan omaksi ilokseni.





Ihanasti alkaa kukkia!


Pääsiäiskoristeetkin on vielä paikoillaan, vaikka ei niitä kovin paljoa ollutkaan, enimmäkseen keittiössä. Tässä kuitenkin kaksi vanhaa ystävystä olohuoneesta :)






Näiden kuvien myötä mukavaa perjantaita, onneksi aamuinen vesisadekin jo loppui.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Viimeiset pääsiäistunnelmat




Tämäkin pääsiäinen loppusuoralla, huomenna sitten taas muksuja hoitamaan.
Tosin olin tyttären lapsia hoitamassa myös pitkäperjantaina-lauantaina kun vanhemmat olivat reissussa.Eli olin heillä yötä silloin. Kiltisti pikku-mussukka rupesi mummun kanssa nukkumaan :)Isovelikin oli kiltisti, mutta keskimmäistä piti vähän komentaa. Hän kun on sellainen "Vaahteramäen Eemeli".


Vanhin poikani tuli meille sitten lauantaina ja lähti tänä aamuna.Äkkiä on nämäkin päivät menneet.

Eilen siivosin työpöytääni ja askartelutavara kaappiani ja poistin nukkekodista "lumen" ja joulutavarat, jo oli aikakin :)

Yhtenä päivänä askartelin tällaisen kevät kranssin, kuistin ikkunalle jossa valo tulee sen kristallien läpi.Kuvaa ei saanut kyllä valoa vastaan otettua.





Pääsiäiseksi on tietysti laitettu kaikkea keltaista ja vihreää.





Tänään kävimme jakamassa vähän lehtiä sekä kävimme Kasvihuone Ilmiössä kahvilla. Siellä näkyi olevan myynnissä Ilona Pietiläisen uusi kirja, 38 e oli hinta! Täytyypä odottaa kunnes se tulee kirjastoon.


Väsymyksestäkin on kärsitty ja päivätorkuista nautittu parina päivänä, Rasmus vähän useamminkin :)




Hyvää alkavaa viikkoa!

torstai 5. huhtikuuta 2012

Keittiökuvia ja pääsiäistunnelmia



Oikein hyvää kiirastostain iltaa kaikille.

Nyt laittelenkin enemmän kuvia kuin tekstiä. Joten aloitetaan...


Rasmus ja pääsiäiskissat




Hipsu ikkunalla






Pääsiäistunnelmia

















<

Tässä kuvassa taulut, joista kerroin viimeksi.Materiaalina siis talon mukana tulleet maalaamattomat käsintehdyt kehykset sekä halpakaupasta ilmaiseksi saatu viime vuoden kalenteripyyhe.
Lisäksi pahvia, teippiä, narua ja spraymaalia, joka sekin oli tarjouksessa 2,90 e.
Oikein keittioon sopivat aiheet.





Näillä mennään tänään. Alku kuva kuistilta.

Rauhaisaa pääsiäisaikaa!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Leikittelyä

Keittiökalusteiden pakkauksissa oli erilaisia pieniä ja vähän isompia styroksin paloja, joista jotain otin talteen.
Tässä yhtenä päivänä aloin sitten leikittelemään niillä ja postikorteilla.Päällystin levyt kankaalla ja laitoin kiinni nuppineuloilla sekä kiinnitin niihin kauniita postikortteja.


Tässä vähän romanttista tyyliä...




Menikö liian hempeäksi...


Toinen pääsiäiseen sopiva:





Yhtenä päivänä myös maalasin talon mukana tulleet vanhat kehykset. Aion laittaa niihin keittiöön sopivat kuvat, jotka leikkaan kalenteri pyyhkeestä, jonka sai ilmaiseksi eräästä halpakaupasta, kun ne olivat viime vuoden kalentereita.
Niistä ehkä kuvaa myöhemmin, kun ne on vielä vaiheessa.


Tänään joimme remonttimiehen kanssa munkkikahvit uuden keittiön kunniaksi :) Tosin hän tulee vielä huomenna tekemään jotain pikkujuttuja.

Keittiöstäkin kuvaa myöhemmin lisää. Tässä kuitenkin jotain pientä joita jo järjestelin paikalleen.


Kaappien päälle järjestelin vanhaa emalia, ettei mene liian moderniksi :)











Hyllylle tuli paikka lasipurkeille, kun kuivakaapit on niin pienet.




Tänä aamuna kun koirat herättivät minut seitsemältä, nousin kohta ylös ja aamupalan ja tytön kouluun lähdön jälkeen aloin siivota tätä kauheata kaaosta, joka remontin aikana on tullut.

Vielä se on kesken, mutta olohuoneessakin on nyt uusi järjestys ja keittiössä on pikkuinen pöytä ja tuolit. Eilen olin laittanut sinne jo muita pikku juttuja. Talvi verhot otin pois keittiöstä ja kohta laitan sinne vihreät kevät verhoni.

Kun tyttö tuli koulusta kannoimme eteisvarastosta vanhan koulupöydän tietokone pöydäksi.Entinen pieni vanha tavallinen pöytä, joka oli tietskan alla, on nyt siirtynyt toimittamaan keittiön pöydän virkaa :) Se on kyllä hupaisan näköinen kun on niin pieni ruokapöydäksi, mutta tilaa on nyt paljon enemmän.

Samoin olohuoneeseen tuli enemmän tilaa, kun sohva on toisin päin.


Sitäpaitsi on melko sama miten päin sohva on, kun se on kuitenkin aina varattu :D




Nyt menen jatkamaan hommia. Mukavaa päivää teille!