Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Huvia ja kasvatusta





Eiliseltä vielä pari kuvaa, eli kevään ensimmäiset kahvit kuistilla :) Ulos en viitsinyt mennä kahville, vaikka ensin meinasin, mutta tuuli oli niin kylmä. Kuistilla on sentään seinät ympärillä ja lämpöäkin taisi olla joku 11 astetta siellä.Kuistia ei ole vielä siivottu talven jäljiltä, joten siellä on kaikenlaista ylimääräistä rompetta, tämä nurkkaus on kuitenkin kuistin siistein osa :)






Meillä hajosi kahvinkeitin muutama päivä sitten, mutta pyrähdin vinttiin ja siellähän oli (mitä ei olisi :)meiän mökki-aikainen keitin termoskannulla. Joten olemme nyt käyttäneet sitä.Tuossa kuvassa tuo kannu.
Voileivät ja keksit kahvin kanssa maistuivat mainioilta kuistilla ja kaksi koiraa oli tietysti änkeytynyt viereen kerjuulle...no, olipa seuraa, kun mies on ollut viikonlopun poissa.



Tänään kasvatin (lue kylvin) muutamia uusia siemeniä purkkeihin ja siinäpä olikin sitten miettiminen mihin niitä purkkeja laittaa...ylös en uskaltanut viedä, koska en välttämättä muistaisi niin usein käydä siellä kastelemassa niitä.
Joten alas eriskummallisiin paikkoihin niitä laitoin.

Tässä munakenno kasvatusta olkkarissa.






Makkarissa kukkien kanssa





Tämä myös makkarissa.






Ja keittiön ikkunalla kaupan salaatit jatko-kasvatuksessa. Tuohon kapealle ikkunalaudalle ei uskalla paljon mitään laittaa, kun kissat aina katselevat siitä ulos.





Vielä muutama purkki on makuuhuoneen komeron päällä.


Tänään on ollutkin pilvinen päivä.Keitin mehukeittoa ja kohta aion keittää puuroa, jonka kanssa sitä voi syödä.
Mehut eivät ole oikein tehneet kauppaansa, niin hyvä kun pullollinen meni tuohon, kun keitin sen keiton sekä tein kannullisen mehua.


Sunnuntai terveiset täältä! Onneksi on vielä huomennakin vapaata :)

15 kommenttia:

  1. Mainioita kasvatuksia mutta mitä piilotit multaan.
    Hyvää kasvua niille.
    Ja oikein mukavaa loppukuuta.
    Hei muuten mulla olis sullekin antaa Nanson matonkudetta mutta se vain pitää vielä leikata kapeammaksi jos huolit joskus ? . . . . . .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläkäämme toivossa että vielä nähdään toisemme. . . . .

      Poista
  2. Kaikenlaista olen piilottanut :) Paprikaa, tomaattia, persiljaa, tilliä, mandariinin siemeniä, kukkia...Kiitos vaan tarjouksesta, kyllä toki huolin.
    Mukavaa kevättä...ehkä keväällä joskus nähdään :D

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihastelen aina tuota teidän kuistia ihana, minä laitoin tässä muutama aika sitten kun tein sitruunakakua niin ne siemenet multaan ja nyt sieltä on noussut viisi pientä sitruunan alkua..meinasin jo nakata sen mäkeen kun huomasin et häh kyllähän ne itää..tiedä sitten kasvaako se koskaan isoksi mutta tuo mies yleensä hoitaa meillä kaikki kasvit ja saa ne kukoistaman jos hän saa tuon sitruunapuunkin kasvamaan :)
    Mnäkin olen laittanut muutens ihan kaupan salaatin uudelleen kasvaamaan ja kyllä vaan satoa on tullut, viime kesänä laitoin takapihalle ne sitten oli minitomaattia kaksi pensasta ja paljon tuli keltaisia ja punaisia tomaatteja, ne on ihan eri makuisia kuin kaupasta ostetut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiän kuisti on vaan tooosi pieni... mullakin oli viime kesänä luumutomaattia, paprikaa, retiisejä ym kasvamassa. Varmaan jotain 10 erilaatua vihanneksia, mutta pieniä määriä.

      Poista
  4. Hyviä piiloja!;) Kyllä, tomaatit ovat aivan eri luokkaa, ovatko kaupasta vai eivät....Mukavaa vapaata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itse kasvatettu ruoka olisi hyvää, vaan vaivaa se kysyy... :D
      Kiitos toivotuksesta, ihana sää on ollutkin tänään :)

      Poista
  5. Kyllä olisikin kiva,jos ois tuollainen kuiti,missä vois kahvia nautiskella. On meillä iso lasitettu terassi,mutta siellä on ollut vielä niin kylmä. Voi pitäisköhän minunkin vaan laittaa siemeniä itämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kannattaa laittaa, jos vaan jaksaa ja on aikaa niiden kanssa "pelata" :) Itse pelkään just sitä, että jos onkin paljon töitä, niin miten jaksaa...mutta "onneksi" mulla varmaan on kesä taas suurinpiirtein lomaa.

      Poista
  6. Toi munakennossa kasvattaminen näyttää kätevältä! Taidan matkia sua sit kun kylvän kukansiemeniä. Nyt oon laittanu vasta tomaattia, chiliä ja mansikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin laittaa vielä lisääkin munakennoon kukan siemeniä :)

      Poista
  7. Sydäntäni sykähdytti kuva kahvikattauksesta kuistillasi!!
    Aivan ihana kuva! Suloinen sopukka nauttia kahvista kevääseen heräävä luonto lähellä.
    Pidän juuri tuollaisesta: kahvit jossain kodikkaassa olossa! Olkoon paikka kuinka pieni vain ja viimeistelemätön joillain siivouksilla. Upeasti ideoit kaiken, minäkin nautin siitä täällä, vaikka vielä meidän pitää olla piiiitkään sisätiloissa.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)