Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Minibudjetilla mennään :)


Tämän päivän aiheena on, kuinkas muuten ,köyhäily :) Ootteko muuten aatelleet, miten ruma sana köyhä on, öötä ja äätä...
Pienituloinen olisi kauniimpi sana, tai vaikka minibudjetilla elävä.Sellainen kuin meikäläinenkin on :)


Tänään käytiin tuossa kauppa- ja apteekkireissulla. Juhannukselta oli jäänyt korillinen ja muovikassillinen pulloja, pelkkää limsaa ja kivennäisvettä. Itse ostettuja yks puolentoistalitran cocis-pullo ja joku vanha energiajuoma tölkki.Muut olivat meiän "saunatuttavien" (eli jotka käyvät meillä saunassa, kun oma ei ole vielä valmis) meille tuomia kivennäisvesi-pulloja sekä juhannus-vieraiden tuomia limsa- ja kivennäisvesipulloja. Ostin kaupasta uusia perunoita,maitoa, margariinia, mango-ananas-rahkaa, kissanruokaa, sekä halpiskaupasta olin ostanut 4 pkt nuudelia.
Pullot vietyämme kauppaan, kaikki yhteensä maksoivat 2,95 e.( Tuossa on siis myös nuudeleiden hinta.)






Tänään siis keitän uusia perunoita ja samalla grillataan eilen saatuja bratwursteja.Lisäkkeeksi joko pelkkiä tomaattilohkoja tai sitten teen pikasalaatin itse kasvatetuista salaatinlehdistä, retiiseistä ja jääkaapissa olevista kaupan tomaateista ja juustonlopusta.Kastikkeksi entisen fetajuustopurkin öljyä, ja hyvää tulee :) Jälkkäriksi tai välipalaksi rahkat.Mulla onkin jo nälkä ja nälempi (ei tuo oo mikään sana!) tulee kun kirjoittaa ruuasta :)
Mies meni just laittaa tulet grilliin ja mä laitoin perunakattilan alle sähköä. Ei oo nokikattilaa, niin ei viitti keittää grillitulella.Tuosta tulikin mieleeni, että mies varmaan haluaa taas keittää viimeseksi nokipannukahvia.


Jatketaan samalla linjalla.Eilen tapasin ystävän kaupungissa.Me kaksi köyhää menimme ensin kahvilaan. Kumpikin maksoi omat kahvinsa 1,50 e.Aika kalliit, mutta kahvimukillisen ääressä oli mukava jutella.
Sen jälkeen menimme kierrätykseen katselemaan :)
Ystävä ei nyt ostanut mitään, mutta minun matkaani tarttui ruskeat puuvilla farkut, aika kapeamalliset, niinkuin pitääkin ja ihan sopivat, vaikka en sovittanut.Lisäksi t-paita ja 70-luvun kalenteripyyhe ja ajatelkaas, kassalla sain pulittaa yhteensä vain vaivaiset 20 senttiä!! Hämmästytti itseänikin, kun olin varautunut 60 senttiin :)
Tuosta kalenteripyyhkeestä suunnittelin tehdä sohvatyynyn päällisen.






Muistattehan aiemmat kalenteripyyhkeistä tehdyt tyynyt...









Tuon keskimmäisen kalenteripyyhkeen kanssa samanlaisen löysin muuten taas aiemmin ilmaistavaroista. Saas nähdä mitä siitä tekisin...nyt se on vain ompelukoneen peittona.



Tällaiset kengät muuten ostin yheltä kirpparilta, 1,50 e. Ihan kivat minusta :)






Eilen illalla kun mies oli seurakunnassa, (itse en nyt jaksanut lähteä, kun halusin jatkaa aloittamiani ompeluksia), niin tein valmiiksi kaksi maton pätkää.Eli nuo olivat vanhasta matosta, joka oli alunperinkin sellainen, että sen leveys vaihteli, eli oli varmaan joku aloittelija sen tehnyt.Kirpulta olin sen joskus ihanan värin vuoksi ostanut.
Lisäksi siihen oli ajan kanssa tullut tahroja, jotka eivät lähteneet pesussa. Niinpä pätkin siitä pois likaiset kohdat ja Romulyylin tapaan , solmittuani langat, kanttasin päät kauniilla ruusukankaalla.










Niiden jälkeen tein vielä valmiiksi joskus aloittamani tyynynpäällisen.Eli sen tarina on se, että entinen päällinen oli kyllä muuten kunnossa mutta ihan nyppyyntynyt ja nuhraantunut...meinasin heittää sen pois, mutta kun siinä oli ihan ehjä vetoketju, niin päätinkin päällystää sen toisella vanhalla tyynynpäällisellä. Entinen vetoketju jäi siis käyttöön, eikä tarvinnut uutta ommella. Mä kun inhoan vetoketjujen ompelua.Somisteeksi laitoin kaksi pitsiliinaa, sydän ostetty joskus kierrätyksestä, kukka saatu entiseltä naapurilta.






Että sellaista, nyt menen laittamaan salaattia :) Heippa!



Ps. puolipäivän aikaan kerkisin vain kirjoittaa ja tallentaa tämän, niin nyt erittäin maistuvan ulko-aterian jälkeen tulin laittaan vielä aiheeseen liittyvät kuvat.
Ja nokipannu-kahvitkin tuli juotua :)

13 kommenttia:

  1. Minupudjetilla mennään täälläkin...mutta noin edullisia löytöjä en ylensä tee...taidan käydä väärillä kirppareilla..:) Mielestäni tuo kahvi oli aika halpa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kai se normaalihintainen oli, sellainen pahvimukillinen. Täällä meiän lähellä vaan on halpis-kauppa, jonka kahviossa on kahvi (tosin kupillinen) 50 senttiä....ehkä mä vaan vertaan siihen :)

      Poista
  2. Tuttua touhua on tuo nuukailu. Se on ihan oma taiteenlajinsa. Tärkeintä on, ettei anna mielensä köyhtyä ja muuttua katkeraksi ruikuttajaksi, eiks vaan? ; ) Se vaara ei näytä sinua uhkaavan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Stiina, mutta en mäkään aina ole positiivinen...joskus meinaa ihan katkeruus iskeä, jota vastaan kyllä yritän Jumalan avulla taistella.Täytyisi vaan oppia, ettei vertaisi omaa elämäänsä muiden, parempiosaisten, elämään...Tuollaiset luovat, niinkuin tuunaus yms hommat on mulle kuin terapiaa :)

      Poista
  3. Toiset viettää nuukuusviikkoa ja me saamme ihan koko ajan viettää sitä :). Eipä tässä hörskytellä ainakaan kesäkuun lopulla, eikä vielä heinäkuussakaan. Sitten on pino laskuja jo. Pitää vaan ihailla vihreyttä, kun ei ole kesän lämpöä. Sulla on vielä tuota luovuuttakin keksiä kaikkea uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkuin tuossa edellä sanoin niin luovuus on mulle terapiaa, pitää mielen hyvänä. Olen huomannut että stressi tappaa luovuuden ja jos ei tee mitään luovaa tulee kiukkuiseksi...

      Poista
  4. Minibudjetilla täälläkin elellään ja se todellakin pistää ihmisen luovaksi - ihan ruoan kun muunkin elämisen suhteen. Köyhäksi en itseäni tunne - kyllä minulla kaikkea on ja ihan liikaakin jos niikseen aattelee. Kuitenkin tavara on saatua, löydettyä tai kirppiksiltä pienellä rahalla ostettuja.. Ja niin mekin koluamme kauppojen miinus tuotteiden korit ja hyllyt, niistäkin syntyy kiva säästö kun ruoka muutenkin on kallista.
    Ja mitä siihen luovuteen tulee niin kyllä sitä sinultakin löytyy - aivan ihanat nuo päälliset ja hienosti kierrätetty vanhaa hieman tuunaille. Sydäntyynyliina on niin söpö - oikein ihana<3
    Mutta ihanaa nokipannukahvittelua teille sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin tavaraa on ihan liikaakin...käteisestä vaan on puute :)
      Eikä oikein onnistu tuo tavaran rahaksi vaihtaminen, vaikka kirppiskauppaa yrittääkin...Mutta aina on kiva kun saa jotain käsillään aikaan omaksi iloksi :)

      Poista
    2. ..samoin - käteisestä puute.. Käsillätekeminen on sitä parasta terapiaa=)

      Poista
  5. Kiinnostavaa katsella sinun löytöjäsi ja keksintöjäsi! Olet saanut käsilläsi paljon ihanaa aikaiseksi!
    Kalenteripyyhetyynyt ovat kauniita! Kiva kun sinulla on nyt sarja niitä.
    Vaikka ei olekaan kesähelteitä, nautin valoisuudesta. Täällä päin satoi sunnuntaina rankasti ja valoa oli niukasti. Sateiden ennustettiin jatkuvan koko tämän viikon. Olen onnellinen kun näin ei ole käynyt!
    Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Kiva kun tänään vähän vähemmän satoi, vain yksi kuuro!
      Mulla on sisäkukkiakin ollut ulkona ja nyt yks iso kukka on mennyt huonon näköiseksi kun on ollut niin sateista, piti ottaa se sisään tänään, mutta unohtui. Hyvää loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  6. Onneksi ruokatavaroissa on nykyään tuo pakollinen viimeinen myyntipäivä, niin me "vajaa-varaisetkin" saadaan välillä herkutella =) Ihan syötaviähän ne on vielä monta päivää sen jälkeenkin. Ja kun ei ole rahaa tuhlattavaksi, osaa iloita pienistäkin asioista. Eipä ne rahat ole pesää tehneet minunkaan huusholliini, vaan ei ole väliksikään =D

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)