Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Telttaa ja kommellusta







Viime kirjoittamisen jälkeen olimme maanantaina kokous-teltan (tai oikeastaan kahden) pystytys talkoissa.Vettä satoi aamulla kun lähdimme, vaikka olimma toivoneet ja rukoilleet hyvää ilmaa...mutta kun lähestyimme telttapaikkaa taivaalle ilmestyi sinisiä aukkoja pilviin ja kohta paistoi aurinko :) Jossain välissä alkoi sataa, mutta silloin olimme saaneet pienemmän teltan kokonaan pystyyn ja isomman (300 hengen teltan)katon jo paikoilleen. Ja se oli vain sadekuuro.
Kotimatkalla sitten taas satoi.










Eilen sitten olimmekin ensimmäisessä telttakokouksessa. Minulla oli mennyt telttakankaan kiinnityksessä (sellaisilla nipsuilla) niskat jumiin, kun katsoi ylöspäin ja kädet ylhäällä laittoi niitä nipsuja kiinni ja se vähän vaivasi eilen, kun pää ei kääntynyt juuri mitään toiseen suuntaan. Mutta lihaskipu-voide ja särkylääke auttoivat jonkun verran. Yöksi sitten otin vielä lihaksia rentouttavan lääkkeen niin tänään pää on jo paremmin kääntynyt eikä varsinaista kipua ole ollut enää.Tänä iltana kävimme myös saunassa, niin sekin on auttanut.
Huomenna olen mukana kahvituksessa teltalla, joten sinne menemme taas silloin.








Nämä kuvat eiliseltä teltalta, musiikkiryhmä vasta harjoitteli...tämän jälkeen vasta alkoi ihmisiä tulla.










Tänään kävimme lenkillä taas yhdellä pikkutiellä, nelisen kilometriä tuli käveltyä. Elmo oli mukana. Siivosin myös kellarikerroksessa olevan "pyykkikomeron" (niinkuin sitä nimitän, koska siellä on pyykkikorit), siellä oli myös kolme likaista pikkumattoa, odottamassa pesua. Kaksi niistä vein ulos pestäväksi, kolmas oli pohjastaan niin murentunut, että sitä ei kannattanut enää pestä. Miehellä oli "hyvä" idea, että pestään ne joen rannassa laiturilla. Tuo joen penkerehän on niin korkea, ett se laituri on penkereen korkeudella ja siitä menee kaksi askelmaa pystysuoraan alas jokeen. Pesin ensimmäisen kynnysmaton ja mies kävi joessa huljuttelemassa maton ja lähti omiin hommiinsa. Minä otin käsittelyyn toisen, isomman ja uudemman eteismaton, johon koira oli joskus oksentanut...sain sen pestyä ja menin laiturin alimmalla askelmalla seisten sitä huljuttelemaan joessa, juuri ja juuri yletyin veteen...tai siis matto ylettyi. Ja eikös matto lipsahtanut sormistani jokeen! Siinä oli kova virta ja matto lähti saman tien eteen päin ja minä ryntäsin rantasaunan taakse, mistä pääsisi paremmin joen penkkaa alas ja kaaduin nokkospuskan kautta taaksepäin istualleni. Käsivartta kihelmöi nokkoset ja minulta pääsi ääneen : vitsit! ja matto oli jo mennyt menojaan...että sellaista täällä :) Onneksi en loukannut itseäni.



Nyt taas näkemisiin!

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Heipä hei!












Aurinkoisen siivous-aamun jälkeen taivas on mennyt pilveen. Kova tuuli on ollut kyllä koko aamun. Mutta sainpahan taas siivottua, paitsi makuuhuone ylhäällä taas odottaa aikaa parempaa. Kuistin siivosin jo eilen,kun siellä oli niin paljon kukkien, pääasiassa pelargonioiden, roskia. Tykkään tuosta kuistista.kun pelakuut kukkivat :)









Eilen olimme Salon iltatorilla, siellä oli esiintymässä Neljä ruusua-yhtye. Ilkka Alanko laulamassa.








Ystävien kanssa oltiin siellä ja käytiin samalla syömässä kebab-ravintolassa. Myös kävimme Aarresaari-kirppiksellä ja Kioskilla juotiin kaffeet. Aarresaarelta ostin kolme maustepurkkia (samaa sarjaa mitä mulla on ennestään tytön antamina) ja Kimmo Pälikön kortteja, joita olen alkanut kerätä. Kiitos Metsäntytön esittelemän komean kokoelmansa, sen näkemisestä innostus lähti :) Ja jokunen oli niitä jo ennestään, sitten löysin eräältä toiselta kirppikseltä niitä 10 senttiä kappale ja nyt ostin tuolta Aarresaarelta lisää. Olen aina tykännyt korteista ja säästänyt suurimman osan itse saaduistakin.













Kappas vaan, nyt on alkanut taas aurinko paistaa! Illalla mennään taas srk:n ja ensi viikolla alkaakin telttakokous-sarja. Maanantaina on teltanpystytys talkoot. Laittelen tähän vielä kuvia kuistilta ja muualta. Mukavaa alkavaa viikonloppua!












Ps. Matonkuteita on tullut myös kerittyä...

















maanantai 20. heinäkuuta 2015

Nyt lähti!

Nimittäin arvontavoitot postiin :) Tulevat kakkospostissa niin älkää olko liian kärsimättömiä. Hetki aikaa menee vielä.










Muuten tässä "aika menee aatellessa, päivä päätä käännellessä", tuntuu ettei mitään saa aikaan, vaikka kaikkea nyhertää aina välillä.
Vieraitakin on ollut monena päivänä peräkkäin. Ensin olivat kaksi vanhinta tyttöäni, heidän piti tulla pyörillä, mutta tulivatkin loppujen lopuksi autolla ja nuorin lapsenlapsi mukana. Sillä aikaa kun naiset kävivät pari kauppaa kiertämässä minä leikin kotia pikku-neidin kanssa :D
Seuraavana päivänä olivat ystävä ja hänen ystävänsä Espoosta käymässä ja oltiin savusaunassa sekä ruuan ja kahvin jälkeen läksimme kylätalolle hengelliseen tilaisuuteen.
Seuraavana päivänä tulivat molemmat poikani meille. Nuorempi lähti illalla kotiinsa mutta vanhempi oli meillä kaksi yötä. Lauantaina kävimme markkinoilla, josta ostin kirppis-kojusta tämän kaverin.: )Katselee eteiskomeron ikkunasta rapulle ja tovottaa vieraat tervetulleiksi!










Siellä olikin paljon väkeä ja kolme tuttua myymässä kirppis-pöydissään. Illalla kaksi heistä tuli vielä meille saunomaan. Sunnuntaina meidät oli vuorostaan pyydetty kylään kaupunkiin ja samalla poika tuli kyydissä veljensä luokse.
Kylässä meitä "pidettiin kuin piispaa pappilassa", saatiin grillattua kanaa, vihanneksia ja riisiä sekä vähän myöhemmin jälkkäriksi kahvia, pullaa ja ihanaa mansikkatorttua lasitetulla terassilla (mikä olikin hyvä, kun oli aika kolea ja vähän sateinenkin päivä). Torttu oli tosiaan oikein suussa sulavaa ja ensimmäistä kertaa tänä kesänä söimme siinä puutarha mansikkaa.









Kuvassa viime yön usvaa.
Tänään kävi vielä pari naista ja pikkupoika, kun kävivät hakemassa Roskalava-ryhmässä lahjoittamani tavarat. He olivat ennestään tuttuja keskenään, niin tulivat yhdessä. Ja olivat paviljonki-kahvillakin, kun toinen heistä oli entinen työkaverini ja toisen kanssa ollaan tultu tutuiksi kirppiksen ja roskalava-ryhmän myötä.:)









Edelleen olen jatkanut tavaroiden raivaamista, aina muun touhun välissä. Tuli tässä kyllä yksi kaappi haettua itsekin, ilmaiseksi tietenkin.
Tällainenkin kaveri oli meillä.Ukkoetana.









Hyvää kesäviikon jatkoa kaikille teille!

torstai 16. heinäkuuta 2015

Onnea voittajille!









Voittajien kunniaksi puhkesi punaiseen ruusuuni ensimmäiset kaksi kukkaa :)


Minusta riippumattomista syistä arvonnan julkistus meni näin myöhään. Kerkesin kyllä päivällä kirjoittaa postauksen, mutta bloggeri ei taaskaan suostunut sitä millään tallentamaan, niin "miljoona" kertaa yritettyäni oli pakko luovuttaa ja poistua sivulta, eikä minkäänkaltaista merkkiä ollut jäänyt talteen :(



Mutta uusi yritys paremmalla onnella, toivottavasti!
25 kommenttia oli tullut (yksi kommentti kaksi kertaa, josta toinen otettiin pois). Kirjoittelin nimet paperille ja leikkasin ne lapuiksi, laitoin laput tyhjään kirjekuoreen, ja ankaran sekoittamisen jälkeen sieltä ensimmäiseksi nousi.... tadaa...H/leevilotta! Onnea!










Toiseksi nousi Minea.Mirellan lappu ja kolmanneksi Metsäntyttö! Onnea teillekin :)
Kirjatkin arpoutuivat ihan sovinnolla voittajiensa tahdon mukaan. H/leevilotan toive oli Löytö-kirja, Minea.Mariellan Tyynyt ja torkkupeitot ja Metsäntytön Löytö tai Ajan patinaa, niin hän saa Ajan patinaa.









Laittelen voittajille viestiä ja he voivat ilmoitella osoittensa minulle. Metsäntytön osoite mulla varmaan olikin. Laittelen paketteihin jotain ekstraa lisäksi ja postittelen paketit voittajien iloksi , kun kerkiän. Kiitokset kaikille osallistumisesta ja uusille lukijoille tervetuloa <3

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Vielä on aikaa...



Arvontaan :D



Muuten tämän päivän kuvasaldoa ja tekstiä. Tänään kävimme ensin autolla naapurikylässä, sieltä bongasin tämän ihanaisen auton :)









Kotiin tultuamme otimme Elmon myös autoon ja lauloin Elmolle: "Mennään autolla kävelemään.." sävelellä joka aikoinaan Sesam-tie ohjelmassa oli "Mennään autolla ajelemaan"-laulu. Nuorimmaiseni oli pienenä intohimoinen Sesam-tien katselija, niin itsekin vielä muistan Sesam.tien tyypit ja ne laulut :D
Ajettiin eräälle lähistön rauhalliselle tielle ja jätettiin auto tien poskeen ja tehtiin kunnon lenkki kävellen. Mansikoita ja mustikoita maistelin matkalla.
Tämä kuva sieltä tien varrelta. Ei ollut enää vellikelloa paikallaan, vaikka naru oli.











Eilisestä sen verran, että oltiin ystävällä Espoossa,hän tarjosi meille maukkaan ruuan sekä israelilaista vaniljan makuista murukahvia. Se oli hyvää. Hän oli sen Helsingin Israelilaisesta kaupasta ostanut. Tosin on itsekin käynyt Israelissa 9 kertaa. Nyt alkukesästä hän oli ollut ystävänsä kanssa Afrikassa ja katsoimme tietokoneella heidän ottamiaan kuvia sieltä. Kirahveja, (tiesittekö muuten mistä erottaa poika- ja tyttökirahvin? Minä en tiennyt, mutta nyt tiedän, että tyttökirahvilla on vaaleammat "läikät/pilkut" kuin pojalla.), norsuja, apinoita ym. Kuvia oli myös aids-orpojen kodista (ystävän ystävä oli ottanut sieltä kummilapsen) sekä Victorian putouksilta. Sieltä olimme saaneet häneltä myös kortin.
Kävimme myös tekemässä lenkin hänen ja pienten koiriensa kanssa meren rantaan. Ne kuvat ovat vielä digikamerassa. Nyt siis vain kännykkä-kuvia.
Ennen ystävälle menoa kävimme hakemassa sieltä Roskalava-ryhmästä varaamani Tv:n sekä toisesta paikasta siinä lähellä tämän kellon :) Ilmaisia siis molemmat.








Oho, kuva oli jäänyt kääntämättä!
Toisen kellonkin sain "kaupan päälle", se on nätti posliininen seinäkello ruusukoristein, koneisto vaan pitäisi vaihtaa...vein sen ullakolle seinälle parin muun kauniin, mutta käymättömän kellon kaveriksi :)




Mutta nyt näihin kuviin lopetellaan taas, kivaa maanantain jatkoa, aurinkokin pikkuisen pilkahti.







Ps. mun kukkamaahan on kasvanut hyasinttejä :)

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Neljä päivää...








...on aikaa arvontaan :) Onnea kaikille!





Muutama kukka kuva on tullut otettua, niin pitäisikö tänne laittaa. Yläkuvassa miehen kauneimmat synttäriruusut vielä kukkivat :)







Tässä synttäri-kimppujen paremmin säilyneiden osien yhdisteltyä kimppua.




Muuten on taas tullut järjesteltyä (tai sekotettua) vähän, kun olen pistänyt tavaraa Roskalava-ryhmän kautta pois. Myös myin yhdet tuolit pois. Keittiön pöytä odottaa eteisessä huomista hakijaa.
Kun nyt on keittiössä paikallaan tyttäreltä saatu pöytä ja tuolit :) Kuvaa ehkä joskus myöhemmin siitä.
Meidän telkkari on ruvennut välillä pätkimään ja sammumaan itestään, niin huomenna mennään Roskalava-ryhmästä saatava tv hakemaan ja samalla saan nätin kellon sieltä.









Kukonharjakin kukkii hienosti :D
Ompeluhommiakin tein sen verran, että uuteen asuntoon muuttaneen tyttären verhoja lyhensin 8 kpl. Tässä heidän uudessa asunnossa on yksi huone enemmän ja olkkarissa kaksi ikkunaa. Ompelupalkaksi sain tytöltä kauniit uudet sohvatyynyt. Ne on vielä yläkaapissa, kun nyt on käytössä nämä vihreät tyynyt, niistäkin tuo yksivärinen vihreä on tytöltä.








Pari päivää kesti kesä, nyt on taas satanut ja ukkostanut. Tänään Elmo pelkäsi, kun jyrisi kovasti. Aamulla sentään kerkesin juoda toisen kahvikupillisen ulkona terassilla auringon paisteessa. Lounas-munakkaatkin kävimme syömässä ulkona paviljongissa.
Tänään pitäisi tulla vielä vieraita käymään. Ei tässä muuta kummempaa. Loppuun Hipsu kenkähyllyssä... ja arvonta pari postausta alempana!








perjantai 10. heinäkuuta 2015

Arvontamuistutus :)









Mansikoita oman pihan reunalta :)


Ja muistakaa arvonta ja kommentoikaa arvonta asioissa sinne postaukseen alempana. Mukavaa perjantaita :)

tiistai 7. heinäkuuta 2015

5-vuotis arvonta lukijoille

Vieläkö pitää yrittää uudelleen kirjoittaa tämä arvonta postaus.No niin...rauhoitutaampas nyt...ja jos joku ihmettelee tätä alkua, niin murinani johtuu siitä, että kirjoitin pitkän arvonta postauksen lukuisine kuvineen ja bloggeri ei tallentanut sitä, niin että hukkaan meni aika ja työ :( Mutta nyt pois mielipaha ja asiaan! Siis:


Arvonta on tarkoitettu lukijoille tai lukijoiksi liittyville. Jokainen saa yhden arvan.
Voittaja saa valita minkä seuraavista kirjoista haluaa. Kaksi seuraavaa saavat valita kahdesta jäljelle jääneestä kirjasta, jos haluavat saman, niin sitten minä arvon heidän välillään. Laitan myös jotain pientä yllätystä mukaan kirjapaketteihin.
Alustavasti voitte jo kommentoida, minkä kirjan haluatte jos olette voittaja arvan omistaja.
Arvonta alkaa heti ja kestää 15.7. keskiyöhön.



Ja tässä palkinnot:


1. Löytö-kirja (boheemimman tyylin ystävälle, kuvia, ideoita ja ohjeita). Kovakantinen.






























2. Ajan patinaa (vaalean ja romanttisemman tyylin ystävälle, kuvia, ideoita ja ohjeita).Pehmeäkantinen.

























3. Tyynyt ja torkkupeitot (Käsityön ystäville, keskittyy nimensä mukaisesti tyynyihin ja peittoihin, kuvia ja ohjeita). Myös pehmeäkantinen.




























Kirjat ovat kaikki omasta "kirjastostan" eli vähän käytettyjä, mutta siistejä ja varsinkin tuo Löytö-kirja on ihan uudenveroinen.
Onnea arvontaan kaikille! Kiva kun olette lukijoitani <3



Ilo elää edelleen, sekä blogina että elämässä :)

Nyt hatuttaa liian kovasti :((

Tein äsken tosi pitkän arvonta postauksen lukuisine valokuvineen ja tää samperin bloggeri ei tallentanut sitä ollenkaan, mrrr mrrr....vain otsikon, plääh! Suututtaa, miksei voi toimia kunnolla!! En jaksa heti kokeilla uuttakaan, katotaan jos tallentaa tän kiukun purkauksen, mrh!

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Synttärit ja niiden jatkot, ja toisetkin synttärit...



Niin eilen oli se suuri päivä eli niinkuin mies itse totesi: "Tätä päivää olen odottanut 50-vuotta", ja sai toiset nauramaan :D
Hyvin meni synttärit ja sääkin oli mitä parhain. Synttäri-vieraita kävi lapsi-vieraat mukaan lukien lähemmäs 40 henkeä ja tänään vielä "jatkoilla" ystävä-pariskunta. Mies sai paljon lahjoja, kortteja ja kukkia. Joten kuvituksena saamiaan kukkia. Joukossa kaksi ruukkukukkaakin, jotka taitavat kyllä olla enemmän emännän ilona :) Ja mikseivät myös leikkokukka-kimput vähän aikaa.Yhdessä paketissa oli myös meille kummallekin villasukat, ystävällisesti ajateltu <3





Minä toimin juoksutyttönä (keitin ja toin lisää kahvia ja muita tarjoiluja, laitoin kukkia maljakkoihin ja neuvoin vieraita alakerran vessaan yms.) ja valokuvaajana, niin en ehtinyt paljoa vieraiden kanssa seurustella ennenkuin loppuillasta, kun olivat vain eilisen viimeiset vieraat jäljellä. Oman seurakunnan "edustajat" pääsivät tulemaan silloin vasta illemmalla ja sitten lauloimme yhdessä miehelle hengellisen laulun ja sai srk:n lahjan.
Ihmiset tuntuivat nauttivan meidän isosta ja rauhallisesta pihasta ja kauniista säästä ja seurustelusta toistensa kanssa. Mies oli myös lämmittänyt savusaunan ja kävi kolmen kaverinsa kanssa myös saunassa.










Aamulla sitten aloin kantaa ylimääräisiä vintistä kantamiani tuoleja takaisin vinttiin ja toisia sisälle. Keittiön pöydänkin olimme kantaneet paviljonkiin, joten sekin oli vietävä miehen kanssa takaisin paikoilleen sekä myös saunakamarin penkki. Melkein kaikki tuolit ja istuinpaikat oli ulos viety.









Tänään oli myös ihan mukava (ja vähemmän kiireinen) päivä. Ystävä-pariskunta tuli vasta tänään synttäreille ja samalla läksimme käymään pitseriassa kebabilla ja sen jälkeen erään maalaiskaupan yhteydessä olevalla kesäkirppiksellä. Sanoinkin myyjälle, että "mua ei sais päästää kirppikselle, kun mä teen aina löytöjä :D".
Niin nytkin. Mukaan tarttui kaksi ruusukuppia paviljonkiin, yht. 40 senttiä, ihana pinkkipohjainen osaksi ommeltu kangas, josta aion tehdä pitkän hameen, 1 e ja pinkki huivi 0,50 e .Lisäksi lasinen kissa 0,50 e ja pieni ruskea posliinikannu mun keräilyihin 0,20 e. Onneksi kaikki muutkin ostivat jotain, etten ollut ainoa "tuhlari". Vielä nappasin mukaan ilmaisen lehden, jossa oli ihania sisustuskuvia mummonmökistä.











Tänäänkin oli hyvä sää, mutta nyt ilma on muuttunut pilviseksi ja toin jo tuolien pehmusteet ja pöytäliinat sisälle, jos vaikka alkaa sataa.
Toivottavasti se on kuitenkin vain väliaikaista...."väliaikaista kaikki on vaan" niinkuin laulussa sanotaan...
Kivaa loppupäivää tänäänkin <3



Ps. Lisäys vielä tähän. Tänään tuli 5-vuotta kun aloitin tämän blogin pitämisen, meinasi miehen synttäri-tohinoiden varjossa unohtua koko vuosipäivä...
Arvontaakin lupailin, josko ehtisin huomenna tehdä arvonta postauksen...toivotaan niin:)

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Lämmin siivouspäivä :)






Hikipäässä on täällä siivottu, kun on normaali siivouspäivä ja lisäksi on viikonloppuna isännän 50-vuotis kestit. Merkkipäivä on jo ollut, mutta vieraat on kutsuttu sunnuntaiksi.
Ajattelin kuitenkin siivota jo tänään, niin ehtii huomenna muuten valmistella juhlia. Tarkoitus on pitää juhlat pihalla, koska siellä on enemmän tilaa, jos vaan Taivaan Isä antaa meille hyvän sään. Sitä saa rukoilla :) Tarkoitus on laittaa paviljonkiin seisova pöytä (tosin sinne täytyy viedä kakkua ja muuta vähän kerrallaan, etteivät lämpene liikaa). Kylmälaukuissa voi tietysti pitää viileänä mitä mahtuu, niin ei kaikkea tarvitse sisältä hakea.










Vieraitakin on tulossa ilmeisesti ylenmäärin, kun mies kerrankin pääsi kutsumaan :D Saa nähdä mihin kaikki vieraitten autot mahtuu...Toivotaan, että tulee miehelle hyvät ja muistorikkaat juhlat. Itselläni oli paljon pienimuotoisemmat viisikymppiset aikoinaan. Nyt laitan tänne muutaman kuvan kotoa, kun on siistiä. Digikameralla otetut.








Tällaisen enkeli-seinälautasen sain Roskalava-ryhmästä.







Tämmöinenkin kuva siellä oli :) Lähikuva kengistä, jotka mulla oli sen edellisen postauksen hameen kanssa kuvassa. Musta ne on nätit, niissä on jotain vanhan ajan charmia ::)









Mutta ei mulla tässä enempää, tavataan taas paremmalla ajalla :)