Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 29. marraskuuta 2016

Jatkoa edelliseen...



Edellisestä postauksesta jäivät pois vielä nämä kissan lelut. Pallo, jonka sisällä on lasten vanha kulahtanut superpallo, sekä hiiri , jonka sisällä on sellainen pääsiäismuna-yllätysten keltainen muovijutska. Ja sen sisällä muutama makarooni aiheuttamassa rapinaa.

















Tuo hiiri paksukainen kyllä näyttää possulta kihartuneen häntänsä kanssa :)






Tänään tuli poikettua kirpullekin kaupungissa käydessä. Menin katsomaan olisiko siellä villalankoja,kun entiset on uhkaavasti vähentyneet. Siellä ei ole juurikaan ollut edellisillä kerroilla lankoja, tai jos oli, niin kalliita, etten halunnut ostaa... Nyt huomasin heti sisän astuttuani pari villalanka kerää, oli vajaita keriä ja 2 e kpl. Jätin asian hautumaan ja kiersin kirpparia pitemmälle ja eikös sieltä löytynytkin pussillinen lankoja :) Ja vielä minulle mieluisempia värejä. Hinta oli 3,50/pussi. Joten kaksi ensin näkemäni kerää saivat jäädä sinne.











Nyt on taas lankakorini täynnä :)












Kirjaston ilmaishyllystä löysin nuorille tarkoitetun ruoka-ohje kirjan, jonka vein nuorimmalle tytölleni siellä poiketessani. Diakonia-ruokailussa olimme taas syömässä: lihasoppaa, tuoretta leipää ja jälkkäriksi omenapaistosta ja vaniljakastiketta kera kahvin. Nam!
Silmälääkärissä olin jo aamulla. Alkavaa kaihia on kuulemma silmissä :( Vaan ei se ole kuulemma erityisen erikoista minun iässänikään ja lisääntyy yleensä hitaasti...mutta jossain välissä, esim. kymmenen vuoden päästä saattaa olla kaihi-leikkaus edessä! Tuo alkava kaihi oli kyllä minulle yllätys ja sanoinkin silmälääkärille, että "täytyy sitten uskoa, että alkaa tulla vanhaksi" :)





Muuten ihan hyvä päivä oli tänään, vaikka eilen illalla olin niin ahdistunut, etten meinannut saada unta. No, rukous auttoi siihen taas.





Hyvää yötä, tavataan taas :)





maanantai 28. marraskuuta 2016

Kierrätys-askartelua





Kauhee into on nyt ollut taas arkarrella ja harrastaa kaikenlaista "väkerrystä"... samallahan sitä on tullut käytyä läpi askartelu- ja käsityö materiaaleja. Jotain on siis tullut hyödyksi, tai ainakin huviksi, käytettyä. Tässä joulupalloja rollon-deodoranttien säästetyistä palloista. Nämä menevät ehkä kuistilla olevan valo-oksan koristeeksi. Kylmä kuisti, niin hyvä, että palloillakin on villapaidat :D Turkoosi lanka on saatua ja nuo kullan ja hopean väriset ripustus-langat on jostain tulleita myös














Joskus kun hävitin osan vanhoista kaksiosaisista joulukorteista, niin säästin niitä kortin kuvapuolia...joistakin olin kuvan osia käyttänyt uusio-joulukortteihin, mutta vielä niitä oli ja samoin kartonkisia kalenterikuvia... jouluaiheisista leikkasin pyöreitä kuvioita. Piti tehdä niistä ihan erilaisia juttuja, vaan kun en muistanut netistä katsomaani ohjetta, niin muotoilin niistä taittamalla kolmioita ja kuumaliimalla liimaamalla, kaksi kolmiota ristikkäin , tähtiä. Koristeeksi jostain irroittamiani "kristalli-niittejä ", pujottelin rautalankaan ja väleihin saatuja "kristalleja"... Tähtiketju pääsi olkkarin seinälle.


















Kyllä kai se näinkin pikkuhiljaa vähenee runsas askartelumateriaali varasto, kun ei vaan uutta pahemmin osta :) Sitäpaitsi mä haluankin hyödyntää jo olemassa olevaa tavaraa/materiaalia kierrätys käyttöön. Tuolla aiemmassa postauksessa oli ne parit helmet, jotka oi tehty samaan tapaan, kuin nuo joulupallot...niissä oli kyllä pienemmät pallot, jotka olivat isot muovihelmet. Jostain nekin tulleet, en enää muista onko kierrätyksestä vai saatuja.





Ensimmäinen adventtikin meni, sentään illalla tuli mieleen laittaa adventtikynttilät. Tällä kertaa laitoin joskus kirpulta ostamani kynttiläpakkauksesta ( 6 kpl/ 1 euro) neljä kynttilää talon mukana tulleelle tarjottimelle, alustaksi muovipitsiä (saatua sekin). Kynttilän alustat on kirpulta. Tänään lisäsin vielä tuohon tarjottimelle hopean väristä helminauhaa, sekin joskus kirppikseltä ostettua. Ei vielä tuossa eilisessä kuvassa ole.


















Luovaa ja iloista adventtiaikaa kaikille!





lauantai 26. marraskuuta 2016

Mielen rauhaa metsästä :)




Olimme pitkästä aikaa Elmon kanssa pitemmällä metsäisellä lenkillä. Kyllä teki hyvää! Ja kuva-saalista tuli teillekin katsottavaksi. Valitettavasti tuli vähän pienemmät kuvat, mutta klikatkaa isommaksi. Lenkki vaihteli metsätien, polun, pellon reunan ja maantien välillä.


















































Tuollaiseen oksaan laitettiin ennen vanhaan narukeinu :)












Eräällä auton kääntöpaikalla oli tällainen vanha kelkan runko.



























Veden solinaa ja kohinaa on kiva kuunnella.
































Maantien varrelta.... ja sitten ollaankin kotona. Toivottavasti viihdyitte!







Katajaista




Meidän pihatien varrella on kasvanut kolme katajaa, jotka ovat vähän kärsineitä aina olleet. Varsinkin suurin, lähimpänä taloa oleva, on ollut sen näköinen jo monta vuotta, että olen miehelle ehdotellut, että voisiko sen kaataa.... No mies ei ottanut sitä kuuleviin korviinsakaan, kun tykkäsi siitä, vaikka se oli jo vinossakin ja ruma muutenkin. En sen enempää siitä ruvennut valittamaan, koska se oli kuitenkin lintujen "lepopuu", mihin ne aina lennähtivät syömään ja istumaan lintulaudalla käytyään.
Vaan kuinkas sitten kävikään? Eräänä päivänä kova tuuli oli vaan kaatanut sen. Aamulla vielä, kun olin postilaatikolla käynyt, se oli pystyssä. Eikä tullut ikkunasta katsottua sinne päin, niin ihmettelin miehen tullessa kaupungista mitä hän mutisi katajasta...ja katsoin ikkunasta ja hämmästyin, kun kataja oli pitkällään pihatien reunassa.






Nyt mies on jo karsinut siitä oksia ja siirtänyt sen kauemmas. Tänään paistoi aurinko hetken aikaa aamupäivällä, kun oltiin kauppa reissulla, ja siitä auringosta varmaan piristyin niin, että kävin poimimassa sieltä miehen karsimista oksista katajaa ja tein asetelman ulos rappujen viereen. Koristeeksi saatuja tekopuolukan oksia ja vintistä muutama pieni joulupallo.













Samalla vaihdoin myös eteisen ikkunan alla olevan silkkikukka-aseteman vihdoin kanervaan.
Toin myös sisälle katajan oksia, tähän lapsuuskotini savikannuun, jossa äitikin piti katajanoksia joulun aikoihin. Tekopuolukoita tähänkin koristeeksi.












Lauantai-terveisin Sesse





perjantai 25. marraskuuta 2016

Päivät kulkee kulkuaan, laula sinä vaan...



Ompas taas hujauksessa mennyt muutama päivä, ja ollaan jo perjantaissa. On tavattu ystäviä, oltu rokotuksissa, ahdistuttu eläkeiän nostosta, laulettu Laulusiskojen kanssa, kerrottu uskoontulosta yhteiskristillisessä pienimuotoisessa tilaisuudessa...luettu skräppikirjaa ja innostuttu siitä, luettu sota-ajasta jne. Äsken olin Elmon kanssa pienellä lenkillä.
Virkattuakin on tullut aina jossain välissä, tällaisia kummallisia tuotoksia :)














Kaulakorut ja kettinkiä :D Noiden helmien ohje oli viimevuotisessa Kotilieden käsityö-lehdessä (jonka sain kierrätyksen ilmaishyllystä) ja kettinki puolestaan muistaakseni kirjaston Virkkuri-kirjassa. Kaikkeahan sitä pitää kokeilla, jos käsitöistä tai askartelusta on kyse.














Yhen Skräppäily-kirjan lainasin kirjastosta, en vielä siitä kerinnyt innostua, mutta eilen lueskelin yhtä toista skräppi-kirjaa kirjastolla, (missä odottelimme tilaisuuden alkua) , niin siitä innostuin. Tänään teinkin sitten kolme sivua valokuvista somistuksilla. Yhden sivun ystävän synttäreiltä, toisen entisestä kissastani ja kolmannen lapsista. Eihän ne tietenkään niin hienoja ole kuin kirjassa, mutta ihan kivoja muistoja mulle. Samassa albumissa oli jo ennestäänkin muutama somistettu kuva.






Uuden valon tein vanhasta kranssista ja toisesta patterivalosta. Pistin sen toistaiseksi pikkuhuoneen ikkunaan. Kylläpä heijastaa kuvassa...












Hyvää viikonlopun alkua :)

tiistai 22. marraskuuta 2016

Mar-ras-kuu...

....ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun....päivät niinkuin varisparvi raahautuu...marraskuu...





Vähän muunnellen Miljoonasateen Marraskuu-kappaletta...tuolta kyllä tuntuu.. Puoli neljän maissa käytiin kävelyllä ja tuntui, että jo hämärsi. Sumua, harmaata,kuraista,hämärää...ei niin mieltä ylentävää. Kuvassa näyttää valoisammalta, kuin oikeasti oli.













Tänään olimme kuitenkin kaupungissa diakonia-ruokailussa, sen jälkeen kaupassa. Kävin myös varaamassa piiiitkästä aikaa ajan silmälääkäriin, siihen kun veronpalautus tulee... Samalla liikkeessä säädettiin vähän mun laseja, kun oli taas ruvennut otsa särkemään ja se on sen merkki, että kauko- ja lähinäön vaihtumiskohta laseissa on väärässä kohtaa, kun kehykset on löystyneet. Tuskin mulla varaa on laseja vaihtaa, mutta hyvä se on muuten käydä silmälääkärillä, kun siitä on jo pieni ikuisuus kun olen viimeksi käynyt. Kirjastosta löysin pari hyvää kirjaa.







Huominenkin on buukattu täyteen ohjelmaa. Aamulla tulee ystävä käymään, iltapäivällä menemme miehen kanssa influenssa-rokotukseen ja illalla menen taas toisen ystävän kanssa lauluharkkoihin.














Näillä mennään.







maanantai 21. marraskuuta 2016

Valoa pimeyteen





Harmaata ja hämärää....nyt tarvitaan valoa! Meillä ei suurempia valoja ole, mutta jotain kuitenkin. Ikkunassa olevat tunnelmavalot on edelleenkin kauneimmat,mutta niitä on jo kuvattu tarpeeksi :)
Myös nämä kuistin valot olivat kesänkin paikallaan, tosin valottomana ja oksa kesäisemmin koristettuna. Nyt palaa valot, mutta en ole muuta koristusta ainakaan vielä laittanut kuin tuon (teko)kuusiköynnöksen, pari koristesydäntä jätin kesältä.















Eteisessähän on ollut viime joulusta asti nämä valot (jotka eivät myöskään olleet kesällä päällä). Syksyllä, talvella ja kevääseen asti, niin kauan kuin eteisessä tarvitsee valoa, palavat nuo led-valot. Ei joka asian takia tarvitse laittaa isoa valoa (varsinkin, kun samalla katkaisimella syttyy valo turhaan myös eteis-komeroon).















Olkkarista löytyy tällaiset pienet paristo-ledit. Kahdet uudet hyvin halvat paristovalot ostin, tässä toiset.















Pikkuhuoneeseen tein jouluvalon yhdistämällä kaksi erillistä: joskus kierrätyksestä ostetut sydänvalot ja kartio, jonka alkuperäiset valot on menneet rikki.















Ulos pääsivät vihreät valot, jotka on ennenkin olleet ulkona...pimeää on...














Siinä meidän valot. Kirkonkylässä kävimme jakamassa lehtiä. Sinne oli tullut joulukuusi.















Pari kuvaa kylältä muutenkin.























Tämä kirkko ei ole meidän kylältä vaan Karjalohjan kivikirkko. Silloin kun oli vielä lunta.















Kyllä se lumi ihan kivasti valaisisi tätä pimeyttäkin...vai mitä mieltä olette?
















lauantai 19. marraskuuta 2016

Yö-vahdista siivoukseen





Mies lähti aamulla joulunäytelmän harjoitus-viikonloppuun ja arvatkaapas mitä minä tein? No tietty siivosin kun sai rauhassa siivota :) Silloin kun mies on kotona tai vaikka kaupungissa käymässä, niin aika loppuu aina kesken, etten viitsi ruveta mitään suurempaa siivousta tekemään tai sisustamaan...
Viime yö tosin meni vähän "harakoille".... Kun tultiin illalla seurakunnasta, niin mies päästi Elmon ulos ja se tulikin melkein samantien sisään ja annoin sille iltaruuan....vaan eikös se sen jälkeen mennyt oven eteen vinkumaan ja haukkumaan...pakkohan mun oli päästää se ulos, kun ajattelin ettei se ollut käynyt tarpeillaan, kun oli niin pikaisesti tullut sisään. Hmmm...virhe oli vaan siinä, ettei olisi pitänyt antaa sille ruokaa, koska sen jälkeen kun sillä on maha täynnä, sillä ei ole mitään kiirettä takaisin sisään tai sitten olisi pitänyt viedä se remmissä ulos... Elmo kun on erittäin itsepäinen koira ja oli sellainen jo silloin kun tuli meille neljä vuotiaana (nyt on noin 8 v).
Arvasin, kun kuulin sen haukkuvan ja ei kuitenkaan tullut ovelle, että tässä voi mennä pitkään...mutta kuinka pitkään...




Mies meni yläkertaan nukkumaan, tuli jossain välissä alas, kun ei saanut unta, pisti ulkovaatteet päälle ja kävi ulkona katsomassa ja tuli tyhjin toimin takaisin....oli nähnyt Elmon mutta se ei tullut sisään...sillon kun se ottaa sen pään niin ei kuuntele kutsuja eikä käskyjä.
Sanoin miehelle että "mene vaan nukkumaan, mä valvon niin kauan, että se tulee"....kun tiesin, että miehellä oli aamulla harkkoihin lähtö. Minä virkkasin ja kävin välillä ulkona katsomassa, kello oli jo lähempänä kahta ja kellistyin jo sohvalle pitkäkseen kissan kanssa, niin eikös Elmo-herra vihdoin suvainnut tulla sisään... ja minäkin pääsin nukkumaan :) Kyllä otti päästä jo välillä ja mutisin ajatuksissani vähemmän mairittelevia kommentteja Elmosta. Ajatuksen tasolla vain :) Kyllä me tänään oltiin jo kavereita ja käytiin yhdessä lenkilläkin.













Mulla olikin pari päivää sellasta issias-tyyppistä kipua lonkassa ja polvessa ja se säteili reidessäkin, niin en lenkille päässytkän pariin päivään. Liekö tullut siitä kun muutama päivä sitten oltiin lenkillä sellaisella maastolenkki-tiellä, silloin oli vielä lunta ja liukasta ja tie epätasainen, että piti varovasti kulkea ja silti meinasin liukastua kerran...





Tässä pari kuvaa siitä kun oli vielä lunta.




















Tänään näytti tältä













Parempi kuitenkin tämäkin kuin eilis-iltainen kova vesisade ja tuuli .... onneksi seurakunnassa oli tosi hyvä tilaisuus ja paljon porukkaa, meilläkin oli auto täynnä. Siellä ei sade haitannut.






Muutamia koti kuvia siivouksen jälkeen :) Toin pojaltani joskus joululahjaksi saamani valo-kirkon jo eilen sisälle vintistä.













Muitakin valoja polttelin












Tuo pinkki lyhty on "vain ulkokäyttöön" ohjeen mukaan, mutta laitoin sinne led-tuikun. Luonnon kynttilää poltin pöydällä ja tuikku-amppelissa.


















Kukkapöydän vaihdoin toiseen olkkarissa ja kukkia samoin vähän vaihtelin.










Pikkuhuoneessa rymsteerasin vähän enemmänkin, tyhjensin sieltä yhden hyllykön ja lupasin antaa sen pojalleni, kun hän tarvitsee leffa-hyllyä. Samalla siirsin parin kaapin paikkaa ja sain vähän lisää tilaa sinne.
Tekemäni matto pääsi nyt sohvanedus - matoksi. Ja jo aiemmin toin vintistä anopin tekemän talvimaisema-taulun seinälle.
























Kiva kun on taas pari huonetta siistinä! WC ja yläkerta on vielä siivoamatta. Kunhan vessan vielä pesaisen niin sitten vois jo pitää vapaata, yläkerta saa jäädä toiseen kertaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa!