Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 8. syyskuuta 2017

Kesän viimeiset...






...ainakin luulisin. Kasvimaan satoa, meinaan. (Tosin valkosipulit on vielä maassa ja osa muusta sadosta vielä kukkii, mutta ei taida keritä hedelmää tehdä, niinkuin kesäkurpitsakin vielä ja avomaankurkku). Paprikat on vihreitä, tosin olen käyttänyt niitä vihreänäkin.








Nämä keräsin eilen salaattia varten. Viimeiset salaatinlehdet, pienet kesäkurpitsat, vihreä paprika (jonka päästä joku otus oli haukannut palan), minitomaatteja amppelista ja muutama herneenpalko.


















Lisäsin salaattiin noiden lisäksi vielä omenapuun alta yhden pudokkaan pieneksi pilkottuna sekä salaattikastiketta.









Illalla olimme kylätalolla ja oli hyvä ilta kyllä, 16 henkeä, joista kaksi lasta. Olen laittanut kalenteriin muistiin Kylätalon rakennusvuoden, 1856, kun sitä aina joku kysyy siellä, ja mulla on niin huono numeromuisti. Eilenkin oli kolme sellaista henkilöä, jotka ei olleet ennen käyneet siellä, niin kyllä sitä kysyttiinkin :) Ehkä nyt rupean sen jo muistamaankin kun se on ylhäällä. Tässä vielä komea kylätalomme :)


















Tänä aamuna askartelin sen verran, että kun olin silloin kerran kokeillut sitä paperirulla askartelua ja tehnyt sen kranssin siitä, niin nyt tuli mieleen saada se ikäänkuin peilin kehykseksi. Mulla on ollut sellainen pyöreä peili, joka oli joskus tytölla, sen kehykset oli sellaista solumuovin tapaista ja jo huonokuntoiset, niin otin ne jo vuosia sitten pois ja peili on toiminut kynttilöiden ja koristeiden alustana.








Nyt liimasin peilin kuumaliimalla paksulle huopa-alustalle, johon tein ripustusreiän ja tuo "kranssi" tuli sitten neulalla kiinni sen peilin "päälle".
Sen alapuolella on peili, joka oli tummanruskea ja jonka maalasin aiemmin jo askartelumaalilla valkoiseksi. Nämä siis "pikku huoneessa" eli askartelu/vieras-huoneessa.
















Tuikku-kynttilöiden alumiineista olen taitellut joskus lehtiä, ja niistä yritin tehdä köynnöstä, vaan ei se oikein onnistunut,lehdet eivät oikein pysyneet kuumaliimalla kiinni toisissaan, kun yritin aina kolme lehteä kiinnittää lehdyköiksi.
Tässä tätä kokeilua...















Mukavaa perjantaita itse kullekin ja alkavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Olet tehnyt hienoja peilin kehyksiä paperirullista ja myös lehdet ovat kauniita. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kyllä nuo oma kasvattamat vihannekset on sitten herkkua😍Aivan ihania askarteluja olet tehnyt❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omat vihannekset on hyviä, mutta sato jäi kyllä pieneksi tänä kylmänä kesänä :(

      Poista
  3. Tuo peilin kehyshän on hieno! Ei millään arvaisi mistä se on saatu aikaan. Ja sinä olet toteuttanut sen, mitä minä olen miettinyt, että tuikkukuorista jotain voisi tehdä. Niitä tulee yleensä aika paljon, ja ovat pehmeää materiaalia. En vain ole keksinyt mitä niistä tekisi. Tuossa nyt olisi jotain ideaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Netistähän löytyy ideoita poikineen ja samaten blogeista :) Aina niitä täytyy kokeilla...

      Poista
  4. Komea on kylätalo ja kyllä tuohon peiliin kehtaa katsoa. Hyvä salaattisato. Ei muuta kuin maistelemaan : )

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)