Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 30. syyskuuta 2017

Villatakin viimeistely





Kerroinkin joskus aiemmin, että heitin vihdoin pois ikivanhan, super-nyppyyntyneen, mustan pitkän villatakkini, joka on tässä asuessa jo vuosia ollut mun talvinen lämmittäjä kotona sisällä ja ulkona postilaatikko reissuilla. Tyttären entinen alunperin. Vain napit otin siitä talteen. (Ai niin, otinhan mä siitä hupunkin talteen, koska se ei ollut nyppyinen...jos siitä vaikka jonkun päähineen kehittäisi...)




No mutta, olin ajatellut tehdä sen korvaajan vihreästä pihakirppkseltä ostamastani villapaidasta, koska sen kaula-aukko oli pukiessa tiukka. Eli halkaisin etu-osan siitä ja ompelin reunat kaksinkerroin tiheällä siksakilla. Kaula-aukkoon kiinnitin piristeeksi vanhan vaalean sinisen pitsin varastoistani. Ajatuksena oli ommella eteen kiinnittimeksi vain yksi iso koristeellinen "hakanen", jostain vanhasta vaatteesta otettu talteen, vaan en löytänyt sen hakasen vastakappaletta mistään. Niin villatakin tekele jäi "vaiheeseen" pitkäksi aikaa.






Tänään sitten otin sen käsittelyyn. Ompelin eteen kuitenkin kaksi siitä pois heittämästäni villatakista talteen otettua nappia ja lenkit tein vihreästä nyöristä. Nyppyinen tämäkin, mutta ei mitään entiseen verrattuna.

















Kun kaula-aukossa oleva pitsi taittui jotenkin kaksinkerroin helposti, niin ompelin pitsiin vielä kiinnikkeeksi ja koristeeksi vihreät napit :)






















Nyt se on käyttövalmis!













Täytyy vielä vähän kehaista itseäni, kun sain nimittäin heitettyä eilen kolme pussia rikkinäisiä vaatteita, huonoja, pieniä kangas-rämmäleitä yms. roskiin, kun siivosin ompelunurkkaustani ylhäällä. Yksi iso pussillinen vielä on ylimääräisiä kankaanpaloja, jotka aion tarjota pois Roskalava-ryhmässä. Tuosta piristyin niin, että siivosin myös askartelukaappini ja sieltäkin on yksi pikku kassillinen lähdössä kiertoon. Hyvä minä!

Ei nimittän ole ollenkaan selvä asia, että saan laitettua esim. kankaita pois, sellaisiakaan joista en edes tykkää...kun aina ajattelee, että jos niitä kuitenkin tarviis johonkin. En kerkiä kuitenkaan loppuelämäni aikana noita nykyisiäkään kankaita kaikkia käyttämään. Jos en rupea urakalla ompelemaan...sen verran harvinaista tuo ompelu on kuitenkin ollut.





Tämmöistä täältä :)

12 kommenttia:

  1. Villatakista tuli oikein kiva♥ Hienoa että sait raivattua tilaa..niin helposti tulee kaappeihin säilöttyä tavaraa, juurikin tuolla ajatuksella "Jos satun tarvitsemaan..." :) Mukavaa lauantai-iltaa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tahtoo olla tavaraa enemmän kuin tarpeeksi..

      Poista
  2. Siis aivan mainiosti toteutettu:) Minusta tuo varsinkin on jännä ja hyvin kaunis keksintö, että nuo napit pitää tuon pitsin asennossaan. Juuri tämäntapaisista tekemisistä minäkin tykkään, että tehdään jostain mitä kotoa löytyy. Vaikea minunkin mitään pistää pois, kun aina miettii, jos niistä jotain saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä siitä ihan kiva tuli loppujen lopuksi :)

      Poista
  3. Onpa kauniisti ja kekseliäästi tuunattu neule. Kyllä sinä osaat!

    VastaaPoista
  4. Tuunaaminen on nykyään jopa taidetta, sitä kannattaa harrastaa, kuten Sinä olet tehnyt. Samat touhut minullakin, eli askartelu- ja tilpehööritavaran jakaminen niitä tarvitseville. Monta täyttä karkkilaatikollista niitä sain koottua. Jatketaan samalla linjalla.

    VastaaPoista
  5. Voi kun asuisin lähempänä, ottaisin mieluusti ylimääräisiä kankaita tyhjään varastooni! :)

    Todella symppis neule!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tuo pussillinen jonka tuohon kiertoon meneväksi jätin,on aika sekalaista ja pientä kankaanpalaa, joten ei siitä varmaan sun kauniisiin ompeluksiin olisi ollutkaan. Ajattelin, että jos joku tekee nukenvaatteita tai tilkkutöitä, niin en viitsinyt roskiin sitä pistää :)

      Poista
  6. Tulipa hieno tuunatusta villatakista! Vau! Mulla on kaapissa muutama tuunausta odottava vaate myös, mutten tahdo millään missään kohtaa saada tarpeellista inspiraatiota/energiapuuskaa, että oikeasti lähtisin mitään tekemään. Ehkä nyt. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on usein sama, ettei löydä inspiraatiota...sitä joudun etsimään ennenkuin saan mitään aikaan :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)