Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Valoa ja "ajatusten hukuttamista"





Tämä ei suinkaan ole kuu, vaan kirkasvalo-lamppu, jonka tänään viritin paikalleen. Se on tyttäreltä "ikuisuuslainassa" mulla :)






















Kyllä sen rinnalla kaikki valot näyttävät himmeiltä, varsinkin pikkuhuoneen sängyn lukuvalo, jossa olen "Sanaa" aamuisin lukenut :)




















Pakko oli kaivaa tuo kirkasvalo-lamppu esiin, jos se vähän piristäisikin tässä hämäryydessä ja antaisi samalla hyvän lukuvalon aamulla.
Muutenkin olen ollut sillä lailla "alamaissa", että vain ikäviä ajatuksia tulee mieleen, miehen sairaus ja yhden tyttären ongelmat ym.
Siksipä yritänkin koko ajan tehdä käsitöitä tai muuta vastaavaa, johon saa ajatukset laitettua, silloin unohtaa hetkeksi kaikki huolet.











Eilen aloin ompelemaan syksyisempää verhokappaa keittiöön, vanhasta verhosta, joka oli aivan haalistunut ulkopuolelta, mutta alareunassa oli leveä kaistale haalistumatonta osaa. Ompelin siitä kapan ja sen reunaan vaalean pitsin, ja ommeltuani huomasin, että ikkunna olikin leveämpi kuin kappa...huolimattomuus kostautuu...kun en mitannut ikkunaa ennen ompelua :( Ja niin nätti kun verho olisi ollut, pinkki väriltään, kun ajattelin poimia syksyn/talven värit tästä ikkunan yläpuolella olevasta tarjottimesta.





















Sitten laskeskelin, minkä verran siihen tarvitsisi jatkoa, ja saisiko sitä laitettua siihen nätisti...laitoinkin siihen jatkon sekä kappaan, että pitsiin, jolloin siitä tuli rumempi ja vieläkin liian lyhyt...eli metsään meni :( Vielä siitä saa, jatkon irroittamalla, nätin verhon pienempään ikkunaan...ettei ihan hukkaan mennyt. No, sitten laitoin keittiöön vain "unikkoverhot", joissa on pinkkejä ja punaisia kukkia.










Yhtenä päivänä raivasin ulkoa kaikkia kesä-koristeita pois ja huomasin, että puutarhatonttu Onni oli aivan haalistunut etupuolelta ja likainen. Ensin pesin sen ja annoin kuivua kunnolla ja sitten maalasin/tuunasin sitä askartelumaalilla ja tussilla. Nyt sen voi jouluna laittaa kuistille vaikka "joulutontuksi".


































Tällaisen kirjan löysin kirjastosta ja se olikin niin mielenkiintoinen, että luin sen kolmessa päivässä...eli enimmäkseen sängyssä nukkumaan mennessä.
Kirja on ilmeisesti sekaisin faktaa ja fiktiota.Se kertoo turvapaikan hakijoista, jotka on majoitettu entiseen vankilaan. Varsinkin eräästä heistä, Mahdista.











Kappale kirjan takakannesta:





" Mahdi pakenee poliisin kidutussellistä Bagdasista ja päätyy Suomeen, entiseen vankilaan. Mitä alkaa hmisessä tapahtua, kun elämä on tauolla ja oma kohtalo toisten käsissä? Mahdin oli jätettävä taakseen kotinsa, perheensä ja järkyttävät muistonsa. Nyt hän odottaa vastaanottokeskuksessa, että viranomaiset tekevät hänen elämstään päätöksen. Odotuksen kestoa ei ole määrätty."








Kirjassa vuorottelevat arjen kuvaukset, Mahdin toistuvat painajaisunet, sekä vankila-aikaiseen selliin, jossa he asuvat, kirjoitetut entisten vankien tervehdykset, jotka saavat Mahdin mielessä suuren osan.
Kirjan on kirjoittanut Annamari Marttinen, joka on työskennellyt Joutsenon vastaanottokeskuksessa, entisessä Konnunsuon keskusvankilassa, joka on myös romaanin miljöönä. Suosittelen, hyvä kirja!











Aina kun menen aamulla pikkuhuoneeseen lukemaan päivän sanaa ja Raamattua, saan pistää ensin sängyn kuosiin, sillä kun Elmo on nukkunut siellä yön (ja kuopinut illalla siihen "pesää"), se näyttää tältä:



















Mutta ettei tuo ruma kuva jää viimeiseksi, kuva eilisestä valo-viritelmästäni.




















Mukavaa syyspäivää teille! Ja kurkatkaahan myös Kotimatkalla-blogiini, siellä Päivän sanaa :) Linkki lukuluettelossa.






10 kommenttia:

  1. Hauska tuo Elmon tuunaama sänky. Eläimillä on vähän eri ajatukset siitä, mikä on kodikasta ja tarpeellista :-D
    Ajatuksia herättävä kirja, tuo täytyykin lukea. Ei sitä moni ajattele, millaista olisi olla ei-toivottuna muukalaisena- Hyvin sanottu tuo, että elämä on tauolla.
    Voimia ja iloa päiviin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elmo on kyllä sellainen "sisustaja", ei sen kanssa käy sisustusmaku yksiin :) Nytkin äsken kun imuroin lattiat, niin taas jouduin kynsiharjalla (luit aivan oikein) harjaamaan isosta matosta karvat, sillä ne lähtee hyvin, imurin suulakkeella ei...iso kasa mustaa karvaa.

      Poista
  2. Kirja vaikuttaa kiinnostavalta, mutta ehkä liian rankka minulle... Siskoni mies on entinen pakolainen. Tulee jotenkin liian lähelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se tietysti niissä painajaisissa, joissa se kidutus kertautui... Muuten antoi lisää ymmärrystä pakolaisia kohtaan.

      Poista
  3. Kyllä tosiaan joku tekeminen voi vähän tuoda muuta ajateltavaa, kuin ikävät asiat. Joskus ei mikään tekeminenkään onnistu, jos liikaa pyörii ikävät ajatukset mielessä. Minäkin olen nyt aamuisin kynttilän laittanut pöydälle ihan mielenvirkistykseksi. Valoisaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin valoisaa, yöllä on ollut pakkanen ja nyt aurinko paistaa, eilenkin jo paistoi... Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  4. Kivoja kuvia ja tuo kirkasvalolamppu on varmasti hyvä näillä syyshämyillä:) Tontusta tuli hieno! eikä tässä menekkään kuin ihan hetki niin ollaankin jo joulunalus tunnelmissa:) Mukavaa syksyistä viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkasvalolamppu on hyvä :) Sinullekin hyvää viikonloppua!

      Poista
  5. Minäkin ajattelen kirkasvalolampun hankkimista joka syksy, mutta aina se jää... Tuo tarjotin on tosi söpö ja kauniin värinen! Minua kiinnostaisi tuo Marttisen kirja. Itse asiassa kerran se oli jo lainassakin, mutta silloin en saanut sitä luettua, oli kai liikaa kirjoja... kuten tavallista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa lukea tuo kirja jos kiinnostaa ja jos jaksaa :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)