Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 31. tammikuuta 2017

Kaupungilla




Tänään taas kaupunkipäivä, pitkästä aikaa, kun viime tiistainahan en ollutkaan, kun oli se virtsatulehdus... Käytiin taas ensimmäiseksi kristillisessä kahvilassa kahvilla. Mies jäikin sitten vielä sinne istuskelemaan, kun minä läksin kirjastolle. Kävin lukusalissa lukemassa jonkun lehden, ja kun varsinainen lainauspuoli aukesi kymmeneltä, niin sitten palauttamaan kirjat ja lainaamaan uusia... Olen aloittanut Mauri Paasilinnan sota-ajasta kertovan kirjasarjan. Viimeksi oli lainassa ensimmäinen osa "Sotamorsian", nyt lainasin kaksi seuraavaa "Korpivaellus" ja "Vihkiloma". Ja yhden muunkin Mauri Paasilinnan kirjan, kun olen alkuun päässyt. Arto Paasilinna taitaa olla kuuluisampi ja mies on hänen kirjoja lukenut, mutta minä en niitä oikeastaan ollenkaan. Lienevätkö veljeksiä, sitä asiaa voisi varmaan tutkia netistä...







Kirppis aukesi myös kymmeneltä, niin sinne sitten kirjastolta menin. Ostin kesäksi pikkuhihaisen paitapuseron 1 e, ja hihattimen 0,50 e. Lisäksi vielä tällainen pannunalusta 0,50 e myös.















Diakonia-ruokailu alkoi kello 11, joten sinne seuraavaksi. Alussa taas "päivän sana"-tyyppinen hartaushetki. Ruoka oli mahdottoman hyvää taas kerran: Pihvejä (ilmeisesti jauheliha-punajuuri, kun olivat punertavia), perunoita, ihanaa sienikastiketta ja hyvää salaattia. Jälkiruuaksi riisipuuroa kiisselin ja kermavaahdon kanssa sekä kahvi. Nam! Jäimme vielä hetkeksi laulelemaan yhteislauluja ruokailun jälkeen.







Ruokailussahan oli myös ystäväni, jonka mies oli "lähettänyt" meille pienen paketin. Autossa kotimatkalla sen avasimme, ja sieltä löytyi tämä Tuomas Kyrön kirja :)
Hän oli myös humoristisesti paketoinut kirjan kaupunkilehteen ja kirjoittanut paketin päälle "Maaseudun tulevaisuus" ja paljonhan siinä kirjassa onkin maaseudulle sopivaa...














Mieheni (!) oli ehdottanut, että mentäisiin yhdessä toiselle kirpparille, joten ei kun menoksi sinne. Sieltä ostin yhden lasi-esineen (2,50 e), jonka mies maksoi samalla kun osti itselleen poran.
Mun ehdotuksesta mentiin vielä kolmannelle kirpparille. Mies meni tosin "miesparkkiin" eli kahvioon ja minä kävin kiertämässä kirppiksen, vaan ei mitään ostettu. Tuo viimeinen kirppis olikin aika kallis. Kotona sitten päivälevolle sohvalle lueskelemaan lainakirjaa.







Yhtenä päivänä sain sentään raivattua "jouluiset" kirkon ja lyhdyt kaapin päältä ja vaihdoin siihen jo vähän keväisemmät värit :)














Kevään kaipausta sielussani jo esiintyy... mites teillä?








maanantai 30. tammikuuta 2017

Näen punaista





Koska meillä on vielä keittiössä puna-valkoista joululta, niin keräsin eilen keittiön hyllyihin vähän lisää punaista.(Ja sydämiä). Sksi aikaa, kunnes tulee keväisempää ja vaihdan kevät värit:)























Taas kerran keräsin "viimeiset" joulu koristeet, mistä niitä aina riittää...







Muutenkin "näin punaista" tänä aamuna, kun edelleen väsyneenä kömmin alakertaan ja mies ilmoitti, että koira oli yöllä oksentanut matolle :(
No, onneksi mies kävi ensin putsaamassa mattoa hangessa ja vei sen sitten saunaan jossa oli vielä laittanut sen maton pään mäntysaippuaveteen likoamaan, minä sitten kävin myöhemmin sen pesemässä loppuun ja huuhtomassa (vain sen oksennus pään). Toivottavasti se kuivuu saunassa. Laitoin samalla tytön pyykit pyörimään koneeseen.
Toinen ärsyttävä asia oli viesti joka tuli aamulla, kun olin vielä sängyssä, siksikin olin varmaan valmiiksi äreä kun tulin alas.






Vaan kyllä se taas lähtee päivä käyntiin, aamut vaan on niin väsyneitä, kun varmaan lääke väsyttää...vaikka huomattavasti parempi on kun otan sen illalla, verrattuna siihen kun otti sen aamulla, niin koko päivän oli väsynyt...




Kivaa päivää!







sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Pari päivää sitten....





...oli kovin sumuista. Kävin lenkillä päivällä, kun oli kuitenkin ihana auringonpaiste, vaikka varsinkin alavilla kohdilla oli sumuverhoja. Nämä ensimmäiset kuvat pihasta.













Potkukelkan otin turvakseni liukkauteen...vaikka tie on ärsyttävä, kun paikoin on jäätä ja taas paikoin kiviä ja hiekkaa :(














Lenkiltä:





















Toisaalta aurinko paistoi niin keväisesti puihin :)






















Illemmalla otin vielä pari kuvaa sumusta, ikkunasta.






















Aurinko laski sumun takana. Samana iltana lähdimme vielä seurakuntaan, ja varsinkin alkumatkan pienet tiet olivat tosi sumuisia.





Viimeksi mainittu kisu sai pari uutta kaveria, toisen kissan (jonka olinkin leikannut aikaisemmin valmiiksi, sekä ketun :) Ketun malli on suurimmaksi osaksi Annin blogista : "Kotona Annin kanssa". Paitsi paljon huonompi, itse asiassa sanoin miehelle, että tein ketun, mutta se meni sudeksi :)
Mutta tässä kaverukset:















Kelit on menneet entistä mahdottomammiksi, kirkasta jäätä, vettä, kiviä, hiekkaa, mitä missäkin. Ostin halpis-kaupasta uudet liukuesteet, sellaiset jotka tulevat vain päkiän alle. Mies oli pitänyt niitä entisiä, jotka oli mulle ostanut pari vuotta sitten joululahjaksi, sen takiako ne olivatkin löysät...hmm..
Annoinkin ne miehelle :) Kävimme koe-kävelyllä, otin kävelysauvat turvaksi, mutta kyllä aika varovasti sai kulkea, vaikka oli sauvat ja liukuesteet.
Elmokin hipsutteli varovasti vapaana.






Tänään menemme vielä Karkkilaan. Mukavaa päivää teille!

perjantai 27. tammikuuta 2017

Kissamaista





Ulkona on kaunis aurinkoinen sää, vaan liukasta kovasti ainakin täällä pikku tiellä. No minä vietinkin aamupäivän yläkerrassa ommellen ja järjestellen kankaitani, sain taas yhden laatikon tyhjäksi. Muuten tulin siihen tulokseen, että mulla on rumia ja vanhoja kankaita...tai sitten mä olen vaan kyllästynyt niihin, kun ne tosiaan on jo vuosia ollut monet.





Yhtenä päivänä katsoin vanhaa askartelulehteä. Olin miettinyt ommella jonkun eläimen. Siinä lehdessä oli tällaisia ihanan söpöjä kisuja :)





















Tuo oli kissatyyny, mutta mietin miten pienentäisin kaavan, kunnes välähti, että tulostimessahan
saa pienennettyä kuvan... Olin jo piirtänyt kaavat lehdestä, niin pienensin ne niin , että ne oli 30 % pienemmät, eli 70 %.














Kankaaksi kokeilin äidin peruja olevaa ihan käyttämätöntä kukka kangasta, kaunistakin, valmiina tosin huomasin, että se oli vähän liian kirjavaa minusta ainakin....






Tällainen siitä tuli! (En tehnyt viiksiä, koska kokeilin ja ei näyttänyt hyvältä). Kaikki materiaalit olivat saatuja.
Nyt kun on kaavat ja harjoituskappale tehty, niin voisi kokeilla erilaisia kissoja tehdä, yhteen leikkasinkin kappaleet, mutta sitten kuitenkin tein tuosta sinervästä kankaasta (se toinen oli ruskehtavaa).












Toinen kirjava kissa oli myös seurana, kankaiden ja kaavojen keskellä ja päällä :)














Aurinkoista viikonlopun alkua!

torstai 26. tammikuuta 2017

Vanhaa ja uutta




Tannilla oli Kotipellolla blogissaan niin ihkuja kahvikuppi-neulatyynyjä,niin pakkohan mun oli seurata esimerkkiä :) Tässä kuitenkin vanhat alakerrassa olevat neulatyynyni.















Pienemmän olen tehnyt joskus itse ananas-purkista, suuremman vanhin tyttö on joskus tehnyt mummolassa minulle, mummin avustamana tai ainakin mummin neuvoilla. Siinä on käytetty reunoina isoa,paksua pahvirullaa. Pohjassa on "omistuskirjoitus"....vuosiluku on -89, eli tyttö on ollut 9-vuotias silloin.













Muistaakseni siihen kuului samalla kankaalla tehty puikko-kotelokin, sitä ei kyllä enää ole. Mummilla (äidilläni) oli tuosta kankaasta tehty pusero ainakin myös.





Mutta nyt siihen uuteen: Varasin pöydälle erilaisia punertavia kankaan paloja, koska aioin ensin laittaa neulatyynyn päälle pikkuisen virkatun pitsipalan (niinkuin Tannin blogissa) ja se oli vaaleanpunainen. Loppujen lopuksi en sitä laittanutkaan.











En myöskään käyttänyt teevatia ollenkaan, koska työpöydälläni on ahdasta muutenkin, se olisi vaan vienyt lisää tilaa...
Valitsin pirteää pinkkiä "vuori-kangasta" ja pätkän valkoista polvekenauhaa (onko oikea nimi tuollaiselle nauhalle?) Vanua sisään ja koristeeksi pari perhos-helmeä.










Mun tulee tuosta mieleen muffinssi :D



Kiitokset Tannille ideasta, oli kiva tuota askarrella :)

Exit, Hymni

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kukkia joululta



Muistatte varmaan , että sain vävy-kokelaalta jouluksi ison kukkakorin. Tällaisen.














Nyt yksi kukista oli korissa kuihtunut ja muutenkin kori oli niin iso, etten oikein ollut löytänyt sille hyvää paikkaa, mihin olisi mahtunut. Eilen otin sen käsittelyyn. Kuihtunut kukka jouti roskiin ja muut neljä laitoin kunkin omaan ruukkuunsa. Tuo iso tuija tai vastaava (? mikä ?) on myös vähän kärsinyt, mutta laitoin senkin ruukkuun, jos se vaikka piristyisi.














Joulutähti











(Pikkuhuoneen ikkunalla on nyt tungosta). Mun suosikit siinä korissa oli nämä alla olevat:




Tämän nimeä en tiedä,tietääkö joku viisaampi kasvi-ihminen?












Ja tämä muratti, joka on kasvattanut uusia heleän vihreitä lehtiäkin :)


















Aamulla oli alakerrassakin sen verran viileää,että oli kiva pitää näitä ranteenlämmittimiä, jotka joskus pari vuotta sitten tein. (Pari vuotta voi mun tapauksessa tarkoittaa 1-5 vuotta, koska vuodet menee niin nopeaan, etten pysy perässä :)





Nämä on kivan pehmoiset ja lämpöiset. Eipä muuta tällä kertaa.







tiistai 24. tammikuuta 2017

Murheenkryyni




Yksi romunkerääjä paikka on makuuhuone, vaikka senhän pitäisi olla puhdas ja raikas tila, missä olisi hyvä nukkua. Makuuhuone on yläkerrassa ja samalla mun ompeluhuoneeni, niin sekös sitä tavaraa ja pölyä sinne kerää. Vaan eipä silti, vaikkei sisutuslehtien suositukset täytykään, niin liiankin hyvin olen nukkunut, kun olen ollut väsynyt... Tänä aamuna mulla oli kello soimassa puoli 8:lta, kun piti olla kaupunkipäivä.
Vaan kun jo eilen mulla oli virtsarakon tulehduksen oireita, ja karpalomehusta ja karpalo-maitohappo tableteista huolimatta tänä aamunakin kirveli ja aina nopeasti piti päästä pissalle, niin jätin kaupunkireissun väliin. Sen sijaan soitin TK:n ja sain puhelimella reseptin apteekkiin,niinkuin olen ennenkin saanut. Tosin nyt ei ole pitkään aikaan tarvinnutkaan. Nyt lääkkeen saa iltapäivällä hakea, eli sitten kun mies on tullut ruokailusta.Itse söin hernekeittoa ja join kahvia.






Vaan nyt eksyin jo asiasta, eli makuuhuoneesta. Koska tuosta pissavaivasta ja väsymyksestä huolimatta oli muuten mukiinmenevä olo, päätin mennä siivoamaan makkarin. Ensin lattia piti tyhjentää imurointia varten... ja mihinkäs muuanne tavaroita olisi laittanut, kuin parisängylle. Eli nyt paljon romuisia kuvia.





















Tästä tavaramäärästä, joka yleensä on lattalla: ompelupöydän alla ja sängyn alla, johtuen en yleensä makkaria kuvaakkaan.
Tässä makuuhuoneen toimintoja:






Ompeluhuone:













Musiikkihuone:












Nukkekoti-huone:












Pesuhuone, joka samalla on myös kissojen vessa (siis hiekkalaatikoista yksi on tuolla lavuaarin alla):











Tuo pesunurkkaus on kyllä aika turha, kun yleensä tuossa ei juuri tule muuta,kuin otettua kissoille juomavettä. Alkuaikoina pestiin hampaatkin ylhäällä ja aamupesu muutenkin, vaan nykyisin se tulee tehtyä lämpimämmässä alakerrassa.






Makuuhuoneessa on kolme komeroa, joista kaksi ensimmäistä ovat miehen vaatekomerot, tankokomero ja hyllykomero. Kolmas komero on epämäärinen varastotila. Siinä on ollut joku kaasusäiliö, joka ei ollut käytössä ja me poistimme sen alkuaikana, tosin tuollainen harmillinen putki siihen jäi. Muutenkin koko komero on ollut sellaisen keskeneräisen näköinen. Yläosassa hyllyllä on miehen tavaroita ja lattialla ja seinällä mun. Vanua, tekoturkispaloja ym.



















Tässä siivottuna.












Toivottomasta alusta huolimatta sain lattian imuroitua ja pestyä, pölyjä pyyhittyä ja raivattua pois tavaraa kolme pientä pussillista. Muutama joulukoriste meni vintin puolelle. Nämä poistoon eli askarteluihmisen pussillinen wc-paperirullia (miksköhän mä olen niitäkin säästänyt..) sytykkeiksi, jonkun itse piirtämiä kaavoja myös poistoon, ja painettuja kaavoja, koristeita, matonkudetta ja muuta nauhaa lähtee kierrätykseen.












Kankaita ym. jotka olivat laatikoissa järjestelin sen verran, että mahtuivat siististi pöydän ja sängyn alle. Sängyn alla oli vanha ompelukoneen laukku, jossa oli askartelu-lehtiä,olin niistä ison kasan antanut pois aikaisemmin, joten laukku oli melko tyhjä, niin siirsin lehdet tyhjksi jääneeseen "koriin", joka sopi yöpöytä-hyllyni alahyllylle.













Ompelukone laukkuun sain sitten osan kankaista.






Jopa rupesi näyttämään vähän siistimmältä. Siis huom. siistimmältä, eihän sitä siistiksi saakkaan, kun siellä on niin paljon säilytettävää. Eli jälkeen-kuvia:


























Tuo keltainen laatikko jäi ihan tyhjäksi :) Ja pelargoonit talvehtivat ikkunalla.












Olen ihan tyytyväinen, että sain makkarin siivottua, johan siellä oli niin pölyistäkin... kohta mennään hakemaan lääkkeet. Heippa!

sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Virkattua ja päivän tunnelmia





Kerroinkin aiemmassa postauksessa, että olin ruvennut virkkaamaan pitsikaulusta aiemmin saadusta ohuesta ruskeasta langasta. Oli jotenkin vaikeaa ymmärtää ohjetta (joka johtui siitä, että olin tehnyt ensimmäisen palan väärin), niinpä purkasin ja virkkasin useampaan kertaan alussa, ennenkuin meni jakeluun missä vika oli. Vika ei siis varmaankaan ollut ohjeessa, vaan rajalisessa ymmärryksessäni :) Ohje oli tästä kirjaston kirjasta.















Tänään sain kauluksen valmiiksi, kostuttelin sen suihkupullolla ja laitoin kuivumaan muotoonsa alustalle.















Aika äkkiä se kuivuikin hyllyn päällä ja sen jälkeen ompelin siihen pieniä kullanruskeita helmiä somisteeksi ja koska mulla ei ollut ohjeessa mainittua sametti nauhaa, pujotin siihen tällaisen pinkin kangasnauhan, ainakin toistaiseksi.














Vähän isomman olisin voinut tehdä, että se olisi käynyt vähän avarampaankin kaula-aukkoon, nyt se on hyvä vain ihan pyöreässä kaula-aukossa. Otin siitä kuvankin kaulassani, mutta kaula oli niin ryppyinen, etten sitä tänne halunnut pistää :)



Muutenkin ottaa päähän, kun ihan vuodessa olen vanhentunut niin kauheasti, sitä kai se lähestyvä 60. vuosikymmen teettää :( Ja muutenkin nuo kilpirauhas oireetkin, kuten jatkuva hiusten lähtö ja väsymys ärsyttää...loppu tukkakin on mennyt ihan harmaaksi ja elottomaksi, painokin on tainnut nousta... Ja kun tuntuu, ettei mikään kiinnosta eikä ole mitään kivaa... Maaliskuussa otetaan uudet kilpirauhas arvot ja sitä ennen ultraääni tutkimus helmikuussa tuosta turvonneesta imusolmukkeesta.
Nyt olis tarpeen sellainen hemmottelu- ja kauneuspäivä :)
No anteeks tää valitus, jotenkin vaan on pinna kireellä. Vaan tarviiko sitä tänne purkaa...






Tässä toinen kirja joka mulla on kirjastosta lainassa.












Tänään oli aurinkoinen päivä ja kävimme autolla Kasvihuoneilmiössä "puolimunkki-kahvilla" eli kahvit ja munkkirinkeli puoliksi (sellanen valtavan kokonen). Käveltiin läpi, vaan ei mitään ostettu ja sanoinkin miehelle, että "Tavallinen kirppis olis ollut paljon mielenkiintoisempi". Ja ainakin meikäläisen budjettiin sopivampi. Takaisin tullessa jäin aikaisemmin pois kyydistä ja kävelin pikkutien kautta kotiin. Oli hieno ilma ja se pikkuisen piristi. Tämä kuva sieltä.













Mies ja Elmo olivat sitten tulleet mua vastaan loppumatkassa.





Illalla oli taas kaunis auringon lasku, mutta kerkesin vain rippeet siitä kuvata ikkunasta.











Sain taas yhtenä päivänä tuttavalta kassillisen "käsityökamaa" , kankaita, ohuempia (puuvilla yms.)lankoja, nahkanpaloja ym.) Harmi, ettei ollut villalankoja. Mutta nyt kun harjoittelin pitsin virkkausta tuossa kauluksessa, niin ehkä sitä vois jotain ohuemmistakin langoista tehdä...






Hyvää alkavaa viikkoa teille ja parempaa mieltä itsellenikin :)